Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag :)

1. februar 2015
Tenk at det er første februar allerede! Jeg er vel ikke den eneste som er overrasket over det, tenker jeg :)  2015 har vært et knall leseår så langt, og smakebiten denne uken kommer fra en bok som har tatt meg fullstendig med storm. Både fordi den er utrolig godt skrevet, og fordi den har et interessant og viktig tema.

Når alt står på spill, kan din fiende bli din nærmeste venn.
Året er 1811. Napoleonskrigene og den engelske blokaden har ført til matmangel, og det har vært flere uår på rad. Den harde kampen for tilværelsen har ført til fiendskap og sammenstøt mellom fjellbønder og samer nord i Østerdalen.
Lea og Marjja står på hver sin side i striden, men etter et dramatisk angrep på samene møtes de, og et usannsynlig og helt spesielt vennskap oppstår. De to kvinnene må stå sammen for å redde seg selv og barna sine fra hungersnød og død. Etter hvert må de også kjempe side om side både mot den nådeløse folkemeningen og mannen som er ute etter dem.
«Det frosten tok» skildrer en unik og uvanlig kvinnekamp fra begynnelsen av 1800-tallet. Samtidig er overgrepene mot sørsamene basert på virkelige hendelser. Forfatteren kommer selv fra området hun skriver om.

«Nila sirklet lenge rundt mennene og glante åpenlyst. Men da han til slutt begynte å kaste kongler og småstein mot dem, mistet de tålmodigheten, og bumannen som hadde blitt stukket av kniven, sprang opp. Han fikk fatt i kofta til Nila og tvang ham i bakken. Mannen minnet om en gierkie. En jerv. Håret var brunt og tykt, og ørene satt langt nede på hver side av hodet. Han var bred over nakken og muskuløs, likevel var det noe klossete ved fremtoningen hans, for han vagget når han gikk.»


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten!

You Might Also Like

 • Tine 1. februar 2015 at 09:20

  Det er så herlig å bli tatt med storm, og jeg er så heldig at jeg har boken i hyllen. Flott smakebit, tror jeg må lirke denne innimellom de 4 biblioteksbøkene jeg har på gang nå. Nyt søndagen, regner med det er like fint hos deg som det er hos meg :)

 • Anna A 1. februar 2015 at 09:48

  Låter som en intressant bok. Tack för smakebiten!

 • Monika 1. februar 2015 at 09:53

  Låter som en intressant bok. Tack för smakebiten!

 • Marie Eggimann 1. februar 2015 at 10:35

  Tack för smakebiten, intressant.

 • kajsasbokblogg 1. februar 2015 at 10:43

  Tack för smakbiten! Ha en trevlig söndag.

 • Lexxie Lin 1. februar 2015 at 11:14

  Du fikk meg til å bli veldig interessert takket være smakebiten din, Anette. Kanskje jeg må få tak i Det Frosten Tok…
  Ha en flott søndag og en god lese-uke :)

  Lexxie @ (un)Conventional Bookviews

 • Evelina Nilsson 1. februar 2015 at 11:54

  Boken låter väldigt intressant! Får hoppas att den kommer ut på svenska :) Tack för smakebiten!

 • Lotten 1. februar 2015 at 12:05

  Tack för smakbiten, det lät ju som en intressant bok från din beskrivning.

 • astridterese 1. februar 2015 at 13:06

  Så fint å bli tatt med storm av en bok! Jeg har også noen slike bøker bak meg, men det er vel akkurat den boken som skal gjøre det med en som man leter etter hele tiden :-) Ønsker deg en fin søndag; Anette!

 • Lena 1. februar 2015 at 13:53

  Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten.

 • Ewa K 1. februar 2015 at 14:16

  Den boken verkar spännande. Tack för smakbiten.

 • aariho 1. februar 2015 at 14:17

  Denne boken har jeg høyt oppe på ønskelisten, men har ikke klart å få ta i den enda. Ha en fin søndag!

 • Lenes blogg 1. februar 2015 at 15:37

  Denne har jeg veldig lyst å lese. Takk for smakebiten!

 • Boklysten 1. februar 2015 at 15:58

  Tack för smakbiten!

 • Anita Ness 1. februar 2015 at 18:26

  Dette er en bok jeg er nysgjerrig på, litt.. Takk for smakebit.:)

 • Helena 1. februar 2015 at 19:13

  Tack för smakbiten. Ha en trevlig söndagskväll :)

 • Berit 1. februar 2015 at 21:34

  Jeg holder også på med denne nå! Jeg liker historien, menneskene og miljøskildringene veldig godt, men historien er såpass rå, at jeg trur den ville kledd et litt røffere språk. Jeg leser og noterer og tygger og grubler…