Bokomtale, Bøker lest i 2017

«Dødelig virus» av Egil Foss Iversen

3. juni 2017

dødeligvirus

Et dødelig virus fra andre verdenskrig blir stjålet fra en gruve i Norge. Major Cato Iversen fra Forsvarets etterretningsorganisasjon tror ikke det er en tilfeldighet at viruset forsvinner samtidig som hans forlovede, virolog Sophie Larsen, er i Tyskland for å delta i et hemmelig forskningsprosjekt. Når han ikke får kontakt med henne, bestemmer han seg for å reise til Tyskland for å finne henne
og det muterte viruset før det ender i en katastrofe verden ikke har sett maken til.

For ca et år siden leste jeg «Ørnens skygge» av Egil Foss Iversen og var vilt begeistret. Nå har jeg endelig fått lest oppfølgeren, «Dødelig virus» og forfatteren skuffer ikke. Hovedpersonen, major Cato Iversen, er fortsatt like sympatisk og troverdig selv om han opplever ufattelig mye ondskap i sin kamp for å redde verden mot det dødelige viruset fra andre verdenskrig. Jeg liker også at man kommer litt mer under huden på Cato når han desperat prøver å få kontakt med sin forlovede, virolog Sophie Larsen, som har forsvunnet mens hun deltar i et hemmelig forskningsprosjekt i Tyskland.

Boken er råere og mer intens enn forgjengeren, og jeg kunne nesten ikke legge den fra meg. Jeg anbefaler den virkelig, og må også legge til at du nødvendigvis ikke trenger å ha lest «Ørnens skygge» først. Tar jeg ikke helt feil kommer det en tredje bok om Cato Iversen til høsten.

Boken har jeg fått tilsendt fra forfatteren, og er den trettende boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like