Bokomtale, Bøker lest i 2017

«Simones Arv» av Josephine Moon

28. april 2017

simonesarv

Tekanner på rekke og rad og stabler med tyrkiske teglass til smaksprøver. Ristede marshmallows, sjokoladebiter, jordbær med sjokoladetrekk og trøfler – fristelser i høye glasskrukker – det er som om de trygler deg om å smake. Kate har hatt verdens beste jobb som teblander og designer i en stor og særegen tebutikk. Nå har hun arvet halve firmaet fra sin mentor og sjef, Simone. Det er et nytt og stort ansvar, og Kate er usikker på om hun er den rette til å videreføre Simones visjon for butikken. Heldigvis har hun et ekteskap som tåler alt. Men hva skjer når hun reiser fra Australia til England, for å åpne en tebutikk der, og lar ektemannen være igjen hjemme med de to sønnene? Leila har nettopp fått sparken. Elizabeth har nettopp oppdaget at mannen har bedratt henne. Begge trenger en ny start. Kan de tre kvinnene – mot alle odds – gjøre suksess?

Boken om Kate, Elizabeth og Leila er en utrolig fin og koselig bok om å tørre å ta det skumle steget og starte på nytt. Den er full av beskrivelser av tesorter, smakskombinasjoner, farger og vakre ting, og fikk meg virkelig til å senke skuldrene og bare nyte. På baksiden av boken står det at den australske forfatteren, Josephine Moon, blir kalt Australias første «foodie fictinon author» og at bøkene hennes beskrives som sjokoladebrownies. Jeg elsker brownies, og leser mer enn gjerne flere slike bøker.

Er du ute etter en feelgood bok av første klasse, er dette boken for deg!

«Simones Arv» har jeg kjøpt på Mega på senteret der jeg jobber, og er den tolvte boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

  • Tine 28. april 2017 at 18:46

    Stort sett er benevnelsen «feelgood» noe som får meg til å rygge unna, og siden jeg har lest en sånn bok i år, beror det på en lang og varm sommer om det skal bli flere. Skal huske denne om det muligens blir mer enn tre varme dager i strekk i sommer :) Ønsker deg en fortryllende helg Anette :)

  • Lev Livet Lett Lokki 1. mai 2017 at 12:40

    Notert, Anette! Ble så begeistret da jeg leste setningen din: «Den er full av beskrivelser av tesorter, smakskombinasjoner, farger og vakre ting, og fikk meg virkelig til å senke skuldrene og bare nyte.» Takk for tips – igjen! Må du ha en vidunderlig mai :)

    ~ Charlotte ~