Bokomtale, Bøker lest i 2017

«Selfies» av Jussi Adler-Olsen

19. april 2017

Aschehoug_AdlerOlsen_Selfies_magebind

 

Avdelingen står i fare for å legges ned på grunn av lav oppklaringsprosent. Rose er sunket ned i en dypt psykotisk tilstand, knyttet til en mørk fortid. Men snart hoper nye og intrikate saker seg opp for Carl, Assad og Gordon:
Tre unge jenter som lever på sosialstøtte, bestemmer seg for å rane en nattklubb når pengene de får fra det offentlige ikke strekker til. Saksbehandleren deres er ensom, bitter og alvorlig syk. Hun hater de kravstore klientene sine, og legger en djevelsk plan for hvordan hun skal hevne seg på dem.
En eldre kvinne blir funnet drept i Kongens Have. Tilsynelatende er disse hendelsenene helt uavhengige av hverandre, men etter hvert skal det vise seg å være en sammenheng mellom dem.

Endelig en ny bok fra min favorittkrimforfatter, Jussi Adler-Olsen. Jeg har faktisk ventet i over to år på denne boken fordi jeg kjøpte «Den grenseløse» på dansk rett etter at den hadde kommet ut i Danmark i 2014.

«Selfies» skuffer aldeles ikke og var en perfekt påskekrim. Jeg liker utrolig godt måten forfatteren skriver på; spenning og humor går hånd i hånd, og plotet der flere av karakterene i boken går i sirkler rundt hverandre er utrolig bra. Jeg har ikke vært noen stor fan av Rose i noen av bøkene, men i «Selfies» får vi vite mer om Roses fortid og hva hun har vært igjennom, og det har gjort at jeg ser henne i et annet lys. Nå gleder jeg meg til å følge både henne, Carl, Assad og Gordon videre.

Boken har jeg kjøpt på Ark i Brønnøysund der jeg jobber, og er den 11 boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

 • Berit 20. april 2017 at 10:55

  Hmm… Også jeg som egentlig følte meg litt ferdig med Avdeling Q… Spørs vel kanskje om jeg må sette meg på venteliste likevel, da… Spesielt ble jeg nysgjerrig på Rose- vi har jo skjønt at det ligger mye rart i historien hennes!
  Takk for fristende innlegg ;o)

 • Lev Livet Lett Lokki 20. april 2017 at 14:46

  Høres ut som en bok for meg! Krim og humor hånd i hånd – ahhh – det liker jeg!
  Igjen takk for anbefaling! Og må du ha fine vårdager der nord :)
  Klem fra Charlotte

 • Tine 20. april 2017 at 15:47

  Så gøy at du likte denne, det gjorde jeg også. Jeg savner litt «gode gamle» Jussi fra de første bøkene, og frydet meg når Assad endelig satt Karl Mørk på plass når han kikker på språket hans.

 • Ina 22. april 2017 at 08:52

  Har sett veldig varierte meninger om denne. Selv har jeg bare lest Kvinnen i buret av denne forfatteren. Skal prøve å lese mer av ham når uleste bøker bunkene begynner å krympe. :) God helg. :)

 • Lene 23. april 2017 at 20:52

  Jeg har bare lest kvinnen i buret av forfatteren, men må snart komme igang med flere. Står ihvertfall 4 bøker til på vent i bohylla :)