Bokomtale, Bøker lest i 2017

Oppsummering – bøker lest i mars 2017 ☆

18. april 2017

Der var påsken over, og jeg har storkost meg med lesing, filmtitting og turer sammen med venner og familie. Jeg tenkte jeg skulle skrive en bokomtale om boken jeg har lest i påsken; «Selfie» av Jussi Adler Olsen. En herlig påskekrim i kjent Jussi-stil. Men så oppdaget jeg til min store forskrekkelse at jeg ikke har skrevet noe om bøkene jeg leste i mars. Så her kommer det nå en oppsummering av min marslesning :)

Kiven_kalr_dumy_6902

Canterbury Plains, 1907. Gwyneira McKenzies oldebarn, Gloria Martyn, har en lykkelig barndom på idylliske Kiward Station inntil den dagen hennes foreldre sender henne til England på kostskole. Gloria mistrives dypt og legger på egen hånd ut på en farlig reise for å komme hjem til sitt elskede New Zealand. Det skal vise seg å bli en reise som vil endre henne for alltid.

«Kivien kaller» er bok nummer tre i Sarah Larks trilogi om Gwyneira McKenzie som emigrerte fra England til Australia på midten av 1800-tallet, og hennes etterkommere. Jeg har alltid vært glad i familiesagaer, og dette er en av de bedre. I «Kivien kaller» får vi en nydelig avslutning på beretningen om Gwyneira og hennes familie, og sirkelen sluttes for alle karakterene som har blitt så kjære for meg. Spesielt godt likte jeg beretningen om oldebarnet Gloria som møter en nesten umenneskelig skjebne i sin kamp for å komme tilbake til Kiward Station.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra Bazar Forlag.

elsket

Den siste boken i Calendar Girl-serien måtte jeg jo også få med meg. Boken der vi følger Mia i oktober, november og desember er bedre enn forgjengeren og jeg likte godt at hun ikke lenger jobber som eskortepike, men heller prøver å leve et normalt liv sammen med familien.

Boken har jeg fått som leseeksemplar på Ark i Brønnøysund der jeg jobber.

menneskefluene

I mars ble det arrangert bokbad her i Brønnøysund, med Hans Olav Lahlum som gjest. Det ble et par fantastiske par timer sammen med denne herlige forfatteren, og i bokbadlokalet var det stinn brakke. Helt herlig. I den anledning ble «Menneskefluen» valgt ut som bok i lesesirkelen jeg er med i, og en bokomtale kommer når vi har hatt møte og fått diskutert litt. Men jeg kan jo røpe at jeg likte boken VELDIG godt :)

blodige strender

Tjueåringen Halvor Skramstad befinner seg i New York etter at båten hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. I New York finnes Nortraships arkiver med de såkalte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn på sjøfolk som har begått forseelser eller på annen måte anses som skadevirkende. Et sted i dette arkivet finnes Halvors navn. Med hyre på Kronprins Olav og håp om å komme til England legger Halvor ut på havet igjen. Siden gjør han marinetjeneste om bord i dampskipet Miragem, som seiler i en hemmelig operasjon på kysten av Nord-Afrika. Krigen til sjøs er et stadig mer dramatisk og blodig bakteppe for skildringene av Halvors tjeneste som matros, og av uhyggelige møter med svartelister, domstoler og elendige fengselsforhold. «Blodige strender» følger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake sin elskede Muriels kjærlighet.

Jon Michelets bøker om sjømannen Halvor Skramstad har tatt meg med storm, og endelig fikk jeg satt meg ned for å lese bok nummer fire i serien. Som de tre foregående er de spekket med spennende hendelser, fakta fra andre verdenskrig og rørende personlige betraktninger fra Halvor Skramstad selv. Trass i at det kan være livsfarlig å føre dagbok i utenriksfart i 1942 tar han likevel sjangsen og vi får et innblikk i hvor tøft det er å være en ung krigsseiler. Denne bokserien kan jeg virkelig anbefale.

Boken har jeg fått som leseeksemplar på Ark Brønnøysund der jeg jobber.

Til nå i år har jeg lest ni bøker og ligger langt etter skjema der målet er 52 bøker lest i år. Men pytt pytt, jeg kan enda sette inn støtet og forhåpentligvis klare det :)

signatur2

You Might Also Like

  • Lexxie @ (un)Conventional Bookviews 20. april 2017 at 08:40

    Bra lese måned i mars, Anette :)
    Så fint at dere koste dere i Påsken. Vi har fremdeles ferie denne uka, barna var på skolen i forrige uke, mandag, tirsdag og onsdag. Vi koser oss i Spania, men jeg leser ikke mye om dagen.
    Ha en fortsatt fin uke :) Klemmer