Bokomtale, Bøker lest i 2017

Mars, sol og vinterferie :)

4. mars 2017

Tenk at det har blitt mars allerede! Solen skinner, dagene har heldigvis blitt lengre og her i huset koser vi oss med vinterferie. Februar var både kald og sur, med tusen ting på gjøremålslista samtidig som den forhatte influensaen kom på besøk. Dermed ble det lite blogging, men heldigvis har jeg virkelig fått roen over meg til å lese. Her kommer en liten oppsummering over bøkene jeg leste forrige måned.

folket

Annet selvstendige bind om Haakon og Maud danner det dramatiske høydepunkt i historien om vårt første kongepar. Handlingen begynner med at den danske sjøoffiseren og hans engelske prinsesse flytter inn i en leilighet i København. Etter ni år i strid med familie og fedreland, ender det med at de holder inntog på et ubebodd slott i et kongerike der de hverken har slekt eller venner. Bare et folk som jubler dem i møte.

For første gang blir historien om 1905 sett fra det unge parets side. Forfatteren har gjennomsøkt kongelige arkiver over hele Europa og lar ingen bautasten ligge urørt. Her får vi vite, ikke bare hvorfor Norge valgte prins Carl og prinsesse Maud, men hvorfor de valgte Norge – for seg selv og for sitt eneste barn.

Dette er bok nummer to i Tor Bomann-Larsens serie om kong Haakon og dronning Maud. Det er utrolig interessant å lese om hvordan det unge paret hadde det i tiden før de ble konge og dronning av Norge i 1905, og boken er spekket med fakta og bilder som for det meste er tatt av Maud selv.

IMG_5821

I lesesirkelen jeg er med i har vi lest «To søstre» av Åsne Seierstad i vinter. I februar møttes vi for å diskutere boken, selvfølgelig med litt godt å spise, og vi syns alle fire at boken var både intens og lærerik. Seierstad skriver godt og har flere interessante vinklinger. Det som opptok oss mest var nok det ekstreme kvinnesynet vi leste om i deler av den. Anbefales på det sterkeste.

cinder

En dødelig pest herjer i Ny Beijing. Da stesøsteren til den begavede mekanikeren Cinder blir smittet av den fryktede pesten, er det Cinder som får skylden. Så en dag kommer prins Kai inn i livet hennes, og brått befinner hun seg midt i en intergalaktisk strid …

Endelig har boken om Cinder kommet på norsk. Jeg har lenge tenkt å lese den på engelsk, men det har alltid sneket seg bøker foran i køen. Nå har jeg imidlertid lest den, og jeg falt helt for historien om mekanikeren Cindy som en gang langt inn i fremtiden havner i et eventyr hun aldri kunne forestille seg. Det er spenning fra første til siste side, og nå venter jeg spent på de neste bøkene i Månekrøniken.

«Folket» og «To søstre» har jeg kjøpt på Ark Bokhandel i Brønnøysund der jeg jobber. «Cinder» har jeg fått som leseeksemplar på samme sted. Det betyr at jeg til nå har lest 5 bøker i år.  Jeg er vel ikke helt i rute til å nå målet mitt på 52 bøker i år, men det får så være. Det viktigste er at jeg koser meg når jeg leser.

God helg ♥

signatur2

You Might Also Like

  • Lexxie @ (un)Conventional Bookviews 4. mars 2017 at 15:45

    Så sen vinterferie dere har? Vi hadde vinterferie fra 12. februar, og da var vi i Norge :) Det var deilig å være i ‘gamlelandet’ igjen :D Nå er fryseren full av lomper, og jeg har endelig gräddost, remulade og kaviar igjen :D
    Jeg fikk med meg noen norske bøker, og… Leste hele Ravneringene trilogien på noen dager, den var helt fantastisk!
    Ha en flott helg og vinterferie. Kos deg i vår været.