Bokomtale, Bøker lest i 2017

«Skyggesøsteren» av Lucinda Riley

26. januar 2017

skyggesøsteren

Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse. Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London og til en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Her blir hun en brikke i et spill der hun ikke kjenner reglene, men en dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet.

«Skyggesøsteren» er den tredje romanen i serien om de syv søstrene, og her møter vi den gåtefulle Star som havner i London for å finne ut mer om sitt opphav. Så langt er dette min favorittbok av de tre, og jeg liker best de delene av boken som tar for seg nåtiden og Stars jakt på å finne sine foreldre. Det er mulig at bokhandelen Star begynner å jobbe i er medvirkende til dette. Gi meg en bokhandel, og jeg er solgt. Men det er også utrolig rørende å lese om forholdet som oppstår mellom Star og lille Rory, nevøen til Orlando som eier bokhandelen Star jobber i.

I bokhandelen finner Star dagbøkene til Flora som levde hundre år tidligere, og disse dagbøkene hjelper Star med å finne svar på spørsmålene hun har. I begge historiene er det løsninger og vendinger jeg ikke hadde forutsett, og det likte jeg spesielt godt.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra Ark Bokhandel der jeg jobber, og er den andre boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

  • Tine 26. januar 2017 at 21:35

    Dette er deilige bøker, til å virkelig boltre seg i :)

  • Lene 27. januar 2017 at 08:15

    Denne står på vent i bokhylla og skal snart leses. Gleder meg :)

  • Gro Mette 27. januar 2017 at 15:56

    Hei, har ikke lest noen av de søster bøkene av Riley, men har dem på lista mi, og gleder meg til å lese dem :-)