Bokomtale, Bøker lest i 2017

«Det hemmelige løftet» av Annette Dutton

18. januar 2017

dethemmelige

Rystet leser australske Sarah en avisartikkel om «de glemte barna». Engelske barn fra fattige familier ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene deres fikk vite om det. En mistanke begynner å gjøre seg gjeldende hos Sarah: Er faren hennes et av disse barna? Han vokste opp på et av barnehjemmene som er nevnt i artikkelen.Sarah begynner å undersøke saken, og hun blir overrasket når sporene fører til Tyskland og «barnetransporten» i forbindelse med andre verdenskrig.

«Det hemmelige løftet» av den tyske forfatteren Annette Dutton er en sterk bok som tar for seg skjebnen til mange av barna under andre verdenskrig. 15 årige Leah fra Frankfurt får en tøff start på voksenlivet når hun blir sendt til England for å slippe unna konsentrasjonsleirene. I begynnelsen minte boken meg om «Barna på Toget» av Christina Baker Kline og «Brevet» av Kathryn Huges. Men etterhvert skjønte jeg at denne boken sto fullt og helt på egne ben, med enkelte vendinger som gjorde leseopplevelsen min ekstra god.

Boken hopper frem og tilbake i tid, og vi får historien fra flere sider. Dette mestrer forfatteren med glans, og jeg kan trygt anbefale «Det hemmelige løftet»!

Boken har jeg fått som leseeksemplar på Ark Bokhandel der jeg jobber, og er den første boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

 • Mari - Flukten fra virkeligheten 18. januar 2017 at 19:00

  Jeg er ikke mindre nysgjerrig på denne nå, Anette :) Så bra at første bok i 2017 bød på en god leseropplevelse! Ønsker deg en flott onsdagskveld videre.

 • Eli Kristin 20. januar 2017 at 15:08

  Tusen takk for boktipset, Anette! Denne boken var helt ukjent for meg, så jeg kontaktet biblioteket her. De kjøper den inn, så det gledes. Har ikke lest noe særlig fra krigen med den vinklingen der.

  PS – Siden du jobber i bokhandel, så burde jeg vel kanskje ikke innrømme at jeg er «stor-låner» hos det lokale biblioteket her ^_^ Kjøper gjerne bøker i gave til andre ;)

 • Lev Livet Lett Lokki 21. januar 2017 at 12:24

  Jeg gleder meg til å lese denne!
  God lørdag, Anette!

 • Hege 23. januar 2017 at 22:15

  Det høres ut som en fin bok.