Bokomtale, Lesesirkelen

Lesesirkelen Bokbobla omtaler «Arkitektens læregutt» av Elif Shafack

1. november 2016

arkitektens-laregutt

Arkitektens læregutt er en storslagen fortelling fra 1500- og 1600-tallets Istanbul, hjertet i det veldige osmanske riket. Tolv år gamle Jahan kommer til byen som elefanttemmer, og faller for sultanens skjønne datter. I palasset blir han tatt under vingene til sjefarkitekten Sinan og får være med på byggingen av noen av verdens mest fantastiske bygninger. Men farlige understrømmer truer hoffet og imperiet, og mektige krefter motarbeider arkitekten og hans læregutt.

Over sommeren har vi i lesesirkelen lest «Arkitektens læregutt» og i september treftes vi for å diskutere boken.

Den falt godt i smak hos oss og vi syns boken har et godt språk der forfatteen levende forteller om livet på 1600 tallet. Det er nesten som om vi kjenner de spennende duftene fra markedene når vi leser.  Boken er spennende og uforutsigbar og det er umulig å vite hva som skjer rundt neste sving, og vi anbefaler den gjerne.

Til neste treff skal vi lese «Hviskeren» av Karin Fossum.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra Via forlag, og er den 41 boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like