Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

30. oktober 2016

img_5054

Boken jeg leser for tiden, er «Blodige strender» av Jon Michelet. Dette er bok nummer fire i serien «En sjøens helt» som handler om krigsseileren Halvor Skramstad, som i 1942 er 20 år og befinner seg i New York etter at båten hans, M/T Vivian ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. Etter hvert får han hyre på båten Kronprins Olav og vi følger Halvor frem til D-dagen i Normandie i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake irske Muriels kjærlighet.

Slik starter boken

Tre karer kommer vandrende ut av skyskraperskyggene i Water Street lengst sør på Manhattan og inn i solskinnet. De går breibeint som cowboyer som nettopp har steget av hesten. Men disse tre ser ikke ut til å være fra Ville Vesten. De bærer ikke cowboyhatt, går ikke i støvler med sporer på og har ingen revolver hengende i beltet. Hvis de har ridd på noe, må det være bølgene ute på den Ville Atlant.

Jeg har kommet til side 187 i boken, og har litt mere blandede følelser enn da jeg leste de tre første.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra virkeligheten.

signatur2

You Might Also Like

 • Monika 30. oktober 2016 at 10:56

  Känner inte till de här böckerna, men det låter som en intressant historia.

 • Eva Trillian 30. oktober 2016 at 11:46

  EN bokserie som verkar intressant!
  Tack för smakbiten!

 • Bokpool 30. oktober 2016 at 11:53

  Tack för smakbiten!

 • Bokdamen 30. oktober 2016 at 12:35

  Okänd bokserie för mig men den låter intressant! Tack för smakbiten.

 • Lena 30. oktober 2016 at 13:13

  Tack för smakbiten .En okänd titel och författare för mig.

 • astridterese 30. oktober 2016 at 13:22

  Jeg er imponert over at du leser disse bøkene. Men så vet jeg jo at vi har solgt mange av dem, så noen leser dem jo :-) Jeg er fryktelig urettferdig i min hovering, for jeg har ikke åpnet en av dem en gang. Kanskje jeg hadde likt dem hvis jeg ga dem sjansen :-)

  Men, vi kan ikke like alle genrer alle sammen. Jeg elsker for eksempel fantasy, og det er det veldig mange som ikke kan fordra. Så i grunnen må vi være glad for at der er litt for alle rundt forbi :-)
  Ha en riktig fin søndag, Anette!

 • Åsa 30. oktober 2016 at 17:33

  Känner inte till, men verkar intressant. Tack för smakbiten.

 • Sara Pepparkaka 30. oktober 2016 at 18:18

  Det var böcker som jag inte hört om förr. Tack för tipset!

 • Lottens bokblogg 30. oktober 2016 at 18:32

  Tack för smakbiten. Ingen serie jag känner till faktiskt.

 • Helena, MsHisingen 30. oktober 2016 at 19:24

  Bilden ser ut som en perfekt start på dagen :)

 • Tine 30. oktober 2016 at 21:18

  Ikke verst at du har kommet deg gjennom disse mursteinene. Skulle gjerne lest dem, men det blir mye å trø seg gjennom. Var på konsert med Bergen mannskor i går, og deres rungende stemmer fikk meg til å tenke på sjøfart og disse bøkene. Håper du har hatt en fin søndag, og ønsker deg en fin start på neste uke!