Bokomtale, Bøker lest i 2016

«Perlehviskeren» av Cathrine Wilhelmsen

25. august 2016

perleh

Julius sitter på rommet sitt og prøver å huske hva pappa nettopp har fortalt ham, noe som er veldig trist. Julius er lei seg og redd, og da pleier det å hjelpe å tegne. Men fargeblyantene hans virker ikke. De vil ikke avgi noen farger. En underlig jente ved navn So dukker opp i en liten glasskule Julius nettopp har fått til jul. Hun tar Julius og kosedyret Pappus med på en forunderlig og eventyrlig reise inn i glasskulen. De skal finne fargekreftene som har forlatt fargeblyantene, og Julius må huske hva det er pappa har fortalt ham. Skremmende og fantastiske ting skjer, og Julius må gjennom flere prøvelser underveis. Finner han fargekreftene? Og kommer han til å huske hva pappa sa?

I sommer har jeg lest «Perlehviskeren» av Cathrine Wilhelmsen, en nydelig bok om det alvorlige temaet skilsmisse. Med de vakreste illustrasjoner av Petter Winther tar forfatteren oss med på en spennende reise sammen med Julius og kosedyret Pappus for å finne de forsvunnede fargekreftene. Boken er rørende, spennende og passer for både store og små. 

De fleste skilsmisser er vonde, både for barna og de voksne, men på en herlig måte forteller boken oss at selv om det vi er vant til plutselig forandrer seg, så blir det bra til slutt.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra forfatteren og er den 35 boken jeg har lest i år.

signatur2

You Might Also Like

  • Tine 26. august 2016 at 20:46

    Jeg har lest mye fint om denne boken, kjekt at du likte den :)