Bokomtale, Lesesirkelen

Lesesirkelen Bokbobla omtaler «De urolige» av Linn Ullmann

6. april 2016

deurolige

 Far og datter sitter med en båndopptager mellom seg. Planen var at de skulle dokumentere aldringen, i en bok de to skulle lage sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen tatt tak i ham på en måte som gjør samtalene uforutsigbare og sprukne. «De urolige» er en leken, utforskende og sjangeroverskridende roman om et barn som ikke kan vente med å bli voksen, og foreldre som helst vil være barn, om minner og glemsel og de mange historiene som utgjør et liv.

I går hadde vi møte i lesesirkelen igjen, og vi samlet oss for å diskutere boken vi har lest; «De urolige» av Linn Ullmann.

Alle likte boken godt og syns den var lettlest med godt språk og god flyt. Det som gjør boken både spesiell og interessant er måten forfatteren veksler mellom første og tredjeperson. I noen partier er boken i «jeg»-form. I andre partier leser vi om «jenta» og «faren». Endringer i perspektiv er et godt virkemiddel syns vi.

Boken er hudløs og ærlig, og det gjør at boken blir troverdig selv om vi av og til får følelsen av at enkelte momenter kanskje er fiksjon.

Neste bok ut er «Arkitektens læregutt» av Elif Shafak.

«De Urolige» har jeg kjøpt på Ark i Brønnøysund, og det er den femtende boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

 • astridterese 8. april 2016 at 10:27

  Denne står på leselisten min, så jeg skal absolutt lese den. Men det er noen bøker i veien enda :-)

 • Karoline 11. april 2016 at 14:03

  Fin omtale av en bok som hørtes interessant ut. Det blir nok ikke første prioritet, men på sikt satser jeg på å få testet bøkene til Linn Ullmann tenker jeg. Ha en fin uke :)

 • Lev Livet Lett Lokki 19. april 2016 at 18:28

  Jeg har bestilt den, så jeg tenker den lander i postkassen om et par dager :)
  Moro du også liker den – for den har sannelig fått mange lovord – jeg GLEDER meg til å lese denne!
  Ønsker deg fine dager, Anette!