Bokomtale, Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag ❤ «Washingtondekretet» av Jussi Adler-Olsen

14. februar 2016

Nok en søndag der jeg er «between books», og smakebiten kommer fra «Washingtondekretet» som jeg nettopp er ferdig med. Jeg er en stor Jussi Adler-Olsen fan, og var veldig spent på å lese en bok som ikke handlet om Carl Mørck og Avdeling Q. Jeg har stor sans for måten Adler-Olsen skriver på i serien om kriminalinspektør Mørck; lettlest, humoristisk og utrolig spennende. Av den grunn ble nok overgangen litt stor til «Washingtondekretet» som er en liten murstein på over 600 sider. For meg ble denne boken litt for tung, både når det gjelder sideantall og innhold. Selv om plotet i boken var spennende, var det for usannsynlig for min smak, og det tok alt for lang tid å komme til poenget.

washingtondekretet

Det amerikanske presidentvalget er inne i sin siste fase. Doggie Rogers, en av de nærmeste medarbeiderne til Demokratenes kandidat Bruce Jansen, er på vei for å feire den historiske valgseieren. Plutselig lyder skudd, og Jansens høygravide hustru blir drept. Doggie er i sjokk, ikke minst fordi hennes far blir anklaget for drapet. Bruce Jansen trer inn i presidentembetet som en dypt bitter mann. Han mister sin sunne dømmekraft, og blir dermed et perfekt redskap for krefter som arbeider ut fra sin egne skjulte agenda. En liten gruppe medarbeidere anført av Doggie, som nå blir USAs mest ettersøkte kvinne, forsøker å avsløre komplottet som det amerikanske samfunnet er utsatt for. Alt hviler på Doggies skuldre.

De tre første ukene etter mordet for tre måneder siden hadde Jansen overhodet ikke vist seg offentlig. Noen sa at han arbeidet dag og natt, andre at han var i ferd med å drukne i sorg. Spekulasjonene om sinnstilstanden grep om seg, men den påtroppende visepresidenten, Lerner, som ellers ikke var kjent for å ha det mest hjertelige forholdet til Jansen, hadde manet folk til besindighet.

Boken har jeg fått som leseeksemplar av forlaget, Aschehoug, og er den åttende boken jeg leser i år.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

Ha en super morsdag/valentinesday, alle sammen ❤

signatur2

You Might Also Like

 • Åsa 14. februar 2016 at 10:18

  Oj, nu blev jag ju förstås lite nyfiken på Adler-Olsens bokserie. Tilltalar helt klart att de förutom lättlästa och otroligt spännande även är humoristiska. :D

 • Lottens bokblogg 14. februar 2016 at 12:00

  Tack för smakbiten. Jag gillade de böcker jag läst i den här serien, men det har ändå inte blivit av att jag fortsatt. Gillade humorn!

 • astridterese 14. februar 2016 at 12:05

  Jeg syntes Den grenseløse var mye lengre enn den burde være. Jeg mister litt mote når denne kolossen også er slik. Selv om jeg er veldig glad i Adler-Olsens bøker. Men den ligger på nattbordet mitt, så den blir nok lest etterhvert :-) Ha en riktig fin søndag!

 • Cicilie 14. februar 2016 at 12:18

  Adler-Olsen er en forfatter jeg har på leselisten, og nok vil lese noe av snart. Kanksje på tide med en tur på biblioteket. Takk for smakebiten. :)

 • Marie Eggimann 14. februar 2016 at 12:24

  Tack för smakebiten, denna har jag tyvärr inte sett någonstans.

 • Monika 14. februar 2016 at 12:39

  Den här kommer på svenska i juni. Förmodligen blir det så att jag läser den :)

 • Boklysten 14. februar 2016 at 13:16

  Har ännu inte läst något av Adler-Olsen trots att jag har en av hans böcker hemma. Tack för smakbiten!

 • Tine 14. februar 2016 at 16:29

  Ja, det var litt av en murstein å komme seg gjennom. Jeg lyttet til den, og fikk meg mange lange turer før jeg var ferdig med nesten 24 timers lytting. Havnet på samme konklusjon som deg, ikke helt min smak, litt for tung og byråkratisk for meg som interesserer meg særdeles lite for amerikansk politikk. Det dystopiske innslaget jeg følte i begynnelsen gjorde at jeg fortsatte, men når avsløringene tok meg tilbake til «virkeligheten» var det brått slutt. Ønsker deg en fin valentinsmorsdag :)

 • Lena 14. februar 2016 at 17:03

  Tack för smakbiten. Detta är en författare som jag funderat på att läsa nu ett tag.

 • Ina 14. februar 2016 at 19:01

  Jeg har lest bare en bok av Jussi så langt og det er Kvinnen i buret som jeg leste for noen år siden. Jeg tror det var i 2012? En veldig god bok så skal prøve å lese mer av ham i år :)
  Valentine’s Day er bare noe vås og det styrer jeg unna og mor er jeg ikke, så ingen feiringsdag på meg:/

 • Holavedsbruden Ewa K 14. februar 2016 at 20:45

  Läser sällan krim. Jag är lite för lättskrämd.

 • A ROOM OF MY OWN 14. februar 2016 at 21:18

  jag har ännu inte läst något av Jussi Adler-Olsen, men jag skulle ha god lust att göra det. tack för smakebiten!

 • Lexxie @ (un)Conventional Bookviews 15. februar 2016 at 19:33

  Hvis det tar veldig lang til å komme til poenget er det ganske stor sjanse for at jeg bare legger fra meg boken uten å lese den ferdig. Du klarte hvertfall å lese alt, Anette, ikke dårlig!
  Håper det er bra med dere alle sammen! *klemmer*