Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag ☆

7. februar 2016

I dag finner vi søndagens smakebiter hos Astrid som vikarierer for Mari og Flukten fra Virkeligheten. Min smakebit kommer fra boken jeg nettopp er ferdig med å lese, «Et stille og umerkelig mord» av Kaaberbøl & Friis.

et-stille-umerkelig-drap

På et nedlagt militærhospital i det nordlige Ungarn leter to sigøynergutter etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde regnet med, og setter dermed i gang en kjedereaksjon som truer med å sprenge tilværelsen i stumper og stykker for uhyggelig mange mennesker ? også for Nina Borg.Den enes storebror blandes ufrivillig inn i saken, og snart er han på vei gjennom Europa for å finne sin forsvunne bror. I Danmark får Nina en telefon fra en gammel venn som hjelper til med å skjule en flokk romfamilier på et nedlagt bilverksted. Barna er blitt syke, og først da hun selv ligger i sykehussengen, skjønner Nina at det ikke bare skyldes de elendige sanitærforholdene.

I det siste hadde Schou-Larsen tenkt mye på at han snart skulle dø. Når han sto opp av sengen om morgenen, kjente han en viss motstand når han trakk pusten. Som om det ikke var en selvfølge å puste lenger. Han måtte anstrenge seg. Og smertene i leddene var for lengst blitt en konstant bakgrunnsstøy han nesten ikke la merke til, selv om han ble sliten av det.

Jeg er veldig glad i skandinavisk krim, og likte godt denne som blant annet finner sted i København. Den er spennende og velskrevet, og jeg kunne godt tenke meg å bli enda bedre kjent med Røde-Kors sykepleieren Nina Borg.

Boken har jeg lånt av Tornerose, og er den sjette boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

 • Lottens bokblogg 7. februar 2016 at 17:44

  Tack för smakbiten. Det här är en serie som jag är rätt sugen på att prova på.

 • Beathe 7. februar 2016 at 17:55

  Tusen takk for smakebiten, Anette :-) Ønsker deg en fin søndag! :-)

 • Tine 7. februar 2016 at 18:51

  For en besnærende tittel, fikk lyst å lese boken bare på grunn av den. Smakebiten gjorde ikke fristelsen mindre, så du skal bare se jeg finner rom til denne :)

 • Boklysten 7. februar 2016 at 18:54

  Jag har läst en av böckerna och jag hade tänkt att fortsätta att följa serien men av någon anledning har det ännu inte blivit så. Tack för smakbiten!

 • Bokdamen 7. februar 2016 at 19:41

  Tack för smakbiten! :)

 • A ROOM OF MY OWN 7. februar 2016 at 20:55

  den här skulle jag kunna tänka mig att läsa! tack för smakebiten!

 • Cicilie 7. februar 2016 at 22:52

  Denne hadde jeg ikke hørt om. Takk for smakebiten :)

 • Monika 8. februar 2016 at 07:57

  Det här är ett författarpar som jag är väldigt nyfiken på. Tack för smakebiten!

 • astridterese 8. februar 2016 at 11:23

  Jeg har ikke fått det helt til med Kaaberbøl & Friis. Det var ett eller annet jeg ikke likte. Men det er ikke noe jeg helt klarer å sette fingen på :-) Ha en fin uke, Anette!