Bokomtale, Bøker lest i 2016

Leser du flere bøker samtidig?

28. januar 2016

Jeg leser gjerne flere bøker samtidig, og har som oftest en i stua, en på nattbordet og en som eBok på mobilen. Jeg liker variasjon i lesingen, og siden jeg absolutt ikke kan lese krim på sengen er en nattbordsbok kjekk å ha. Den bruker jeg en evighet på å lese. På ca en uke har jeg nå lest ferdig både boken i stua og den på mobilen, og det var to supre leseopplevelser.

hjertetsrøst

En reisekiste, en gammel bibel og en splitter ny jordmorveske er alt Gjertrud har med seg når hun kommer til Sæterdalen i det Herrens år 1899. Jordmorlønnen utbetales like ofte i egg eller smør som i penger, og Gjertrud har ingen mann til å forsørge seg, så det er smått stell i jordmorhuset. Men hun klager ikke, for hun har et brennende ønske om å hjelpe bygdens kvinner.
Gjertrud blir vel mottatt, men mange undrer seg på hvorfor hun er ugift. Det mangler i hvert fall ikke på oppmerksomhet fra bygdens menn. Håndverkeren Aslak gjør seg rett som det er en tur opp til jordmorhuset, og hun ser varme i det blå blikket hans. Selv ønsker hun også å finne en livsledsager, men hun holder igjen. For inne i henne er det et mørke; en synd som gjør at hun trekkes mot det forbudte …


J
eg er ofte nysgjerrig på nye serier, og har mang en gang lest et par bøker og så funnet ut at det nok ikke var noe for meg. Men nå tror jeg at jeg har funnet en serie jeg kan følge hele veien. 8 februar lanseres en ny serie skrevet av Sigrid Lunde kalt «Hjertets røst», og går du inn på Norske Seriers nettside kan du motta den første boken som gratis eBok. Det har jeg gjort og denne boken innfridde alle mine forventninger. En spennende historie som ikke er alt for lik serier jeg har lest før, og med et persongalleri som er både troverdig og interessant. Uten å røpe noe har jeg et par vendinger jeg helst ikke leser om hverken i serier eller romaner, og til min store glede dukket ingen av dem opp i denne boken. Nå ser jeg frem til at bok nummer to kommer ut, for denne avsluttet med litt av en cliffhanger!

jeg-lar-deg-ga

Er det mulig å flykte fra alt og starte på nytt? Det verst tenkelige en mor kan oppleve. Hun slipper hånden til den fem år gamle sønnen sin – som vil løpe til huset deres på den andre siden av gaten – da han brått og brutalt blir truffet av en bil. Bilen kjører fra åstedet, og lokalsamfunnet i Bristol er rystet. Alle snakker om ulykken. Hvordan kunne dette skje? Hvordan kan noen leve med seg selv etter å ha latt livet av en fem år gammel gutt? Jenna Gray bestemmer seg for å forlate alt. Hun drar til den avsidesliggende kystbyen Port Ellis i Wales. Men hun hjemsøkes av bilder fra ulykken, og lever med sorg, skyldfølelse og frykt. Da livet så smått begynner å få mening igjen, vender fortiden tilbake med full kraft.

Boken i stuen tok jeg ved en tilfeldighet med meg som leseeksemplar fra jobb, og etter hvert gikk det opp for meg at den har fått mange godord både på bokblogger og ellers. Jeg kastet meg spent over boken rett før helgen, og fikk meg etter hvert litt av en bakoversveis. En fantastisk velskrevet bok, med en handling som stadig overrasker. Ingenting var som jeg trodde, og det likte jeg utrolig godt. Boken er skrevet både i første- og tredjeperson og forfatteren klarer denne balansen med glans. I partiene der vi følger etterforskernes arbeid med å finne gjerningsmannen, minner skrivestilen meg om Elisabeth Georges bøker, og jeg håper inderlig at vi får flere bøker av Clare Mackintosh. Jeg er hekta :)

Jeg har til nå lest fem bøker i 2016!

signatur2

You Might Also Like

 • Åslaug 28. januar 2016 at 14:24

  Jeg leser gjerne to bøker samtidig. Da helst med to helt ulike kategorier. En bok på I-pad er greit å ha når jeg er ute og reiser. (Er avhengig av båt for å komme bort noe sted, og da er det greit å lese.)

 • Elida 28. januar 2016 at 17:55

  Eg leser gjerne både tre og fire om gangen. Trenger variasjon, meget med variasjon. Akkurat nå går det i «War and Peace», gjenlesing av første Harry Potter-bok, biografi til lesesirkel og «Hobbiten» som lydbok.

 • Lev Livet Lett Lokki 29. januar 2016 at 13:17

  Jeg gjør akkurat som deg – leser flere bøker samtidig. Bruker en evighet på «nattbordsboken» og den kan absolutt ikke inneholde for mange navn eller detaljer :) Så har jeg gjerne en bok i papirform og så en lydbok. Det er en fantastisk måte å kjapt bevege seg fra et miljø til et annet, mellom ulike tidepoker og «leve» livene til de ulike karakterene. SÅ langt som jeg har reist! – og det bare ved å være hjemme ;)
  Ønsker deg en fin helg, Anette!

 • lene 31. januar 2016 at 08:46

  Jeg leser en bok og hører på en lydbok i bilen på samme tid. Det holder for meg. Kunne godt tenkt meg å lese jeg lar deg gå.
  Jeg har til nå lest fem bøker i 2014! skriver du på slutten av innlegget ditt :) rota litt med årstallet ser det ut til. hihi

  • Anette 31. januar 2016 at 09:38

   Haha, ja jammen har jeg det! Nå skal jeg gå inn og rette det opp, takk for at du sa ifra ;) «Jeg lar deg gå» vil jeg absolutt anbefale deg, den er utrolig god :)