Bokomtale

Oppsummering Desember ☆

31. desember 2015

 I desember har jeg ikke fått skrevet en eneste bokomtale, så her kommer en oversikt over bøkene jeg har lest denne måneden :)

farlige-forhold

Det er vinter og snøstorm på skjærgårdsøya Sandhamn. På selveste julaften tar en forkommen kvinne den siste båten ut til øya. 2. juledag blir det funnet et lik på stranden nedenfor Seglarhotellet og kriminalinspektør Thomas Andreasson må avbryte ferien sin. Farlige forhold er et åndeløst spennende vinterdrama på et isete og øde Sandhamn, og en historie om brutte løfter, fortrengte minner og skjult skam.

«Farlige forhold» fikk jeg som leseeksemplar på jobb for en god tid tilbake, men så har den bare blitt liggende på vent i bokhylla. Tidlig i desember bestemte jeg meg for at det var tid for å lese litt krim, og så ble den tatt frem. Jeg skjønte snart at jeg hadde begynt på en bok ganske langt ut i en bokserie, men at den godt kunne leses frittstående allikevel. Den fenget meg fra første side og jeg ble fort begeistret for både karakterer og plot. Jeg liker ekstra godt krimbøker med korte kapitler og et driv som gjør at jeg må lese bare litt til og litt til. Boken ble lest i en fei, og nå ser jeg frem til å lese resten av bøkene i serien…i rett rekkefølge :)

isla-and-the-happily-ever-after

The cafe is boiling. The atmosphere is clouded with bittersweet coffee. Three years of desire rip through my body and burst from my lips: «Josh!» His head jolts up. For a long time, a very long time, he just stares at me. And then…he blinks. «Isla?» Hopeless romantic Isla has had a crush on brooding artist Josh since their first year at the School of America in Paris. And, after a chance encounter in Manhattan over the summer break, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to face uncertainty about their futures, and the very real possibility of being apart.

«Isla and the happily ever after» er en nydelig bok som finner sted i vakre Paris. Jeg bare elsker Stephanie Perkins´fantastiske bøker om det å være ung, forelsket og langt hjemmefra. Hun har skapt et lite univers av troverdige karakterer og hendelser og som Jojo Moyes så treffende sier det; «Stephanie Perkins´characters fall in love the way we all want to». «Anna and the french kiss» er den første boken jeg leste av denne forfatteren, og jeg liker utrolig godt at vi treffer igjen Anna og St.Clare i boken om Isla og Josh. Nå står «Lola and the boy next door» for tur, og den blir nok lest om ikke alt for lenge ;)

christmas-at-rosie-hopkins-sweetshop

Curl up with Rosie, her friends and her family as they prepare for a very special Christmas …Rosie Hopkins is looking forward to Christmas in the little Derbyshire village of Lipton, buried under a thick blanket of snow. Her sweetshop is festooned with striped candy canes, large tempting piles of Turkish Delight, crinkling selection boxes and happy, sticky children. She’s going to be spending it with her boyfriend, Stephen, and her family, flying in from Australia. She can’t wait. But when a tragedy strikes at the heart of their little community, all of Rosie’s plans for the future seem to be blown apart. Can she build a life in Lipton? And is what’s best for the sweetshop also what’s best for Rosie?

Når det er jul MÅ jeg bare ha en koselig julebok som jeg kan krølle meg opp i sofaen med, sammen med pledd, te og sjokolade. «Christmas at Rosie Hopkins´sweetshop» ble den perfekte juleboken for meg i år og jeg har storkost meg sammen med Rosie og den herlige gjengen mennesker hun omgir seg med. Selvfølgelig ble det både latter, tårer, drama og en god dose engelsk godteri, og jeg spoiler vel ingenting når jeg sier at det hele endte godt. Den første boken om Rosie Hopkins leste jeg i fjor, og her kan du lese bokomtalen min.

Når jeg nå gjør en oppsummering for leseåret 2015 ser jeg at jeg tilsammen har lest 47 bøker. Det er fem bøker fra målet mitt som var 52, men jeg er allikevel godt fornøyd og setter nok en gang 52 bøker som mål for det nye året.

Ha en super nyttårsfeiring, så sees vi til neste år ;)

signatur2

You Might Also Like

  • Hege 1. januar 2016 at 11:15

    Det er hyggelig å lese en julebok i julen. Kanskje dette blir min julebok neste år. Takk for tipset. Ser vi har lest ca. like mange bøker i 2015, og jeg er storfornøyd med mitt leseår. Ønsker deg et godt leseår i 2016 og ser fram til å få flere gode tips om bøker på bloggen din.

  • Åslaug 1. januar 2016 at 14:21

    Koselig oppsummering. Fint å følge deg, og ser fram til nye innlegg i 2016! Godt nytt år!

  • Ina 2. januar 2016 at 11:07

    Godt nyttår:) Skal komme med månedens bokanbefaling + oppsummering for desember i løpet av helga, men usikker på om det blir i dag eller i morgen. Det blir når det blir.