Bokomtale

«Det som ikke dreper oss» av David Lagercrantz

23. september 2015

det-som-ikke-dreper-oss

Tidsskriftet Millennium har fått nye eiere. Onde tunger påstår at tiden har gått fra Mikael Blomkvist, og han lurer på om han burde finne seg noe annet å gjøre. Lisbeth Salander er rastløs. Hun deltar i et hackerangrep, tilsynelatende uten noen spesiell grunn. Hun tar risikoer hun vanligvis er nøye med å unngå. Det ligner ikke henne. En sen nattetime får Mikael Blomkvist en telefon. Det er professor Frans Balder, en ledende autoritet innen forskning på kunstig intelligens..Balder påstår at han sitter på revolusjonerende opplysninger om amerikansk industrispionasje, som kan ryste verden. Han har dessuten hatt kontakt med en ung, kvinnelig superhacker, som har en viss likhet med en person Mikael Blomkvist kjenner godt. Mikael Blomkvist begynner å håpe at det skupet som han og Millennium sårt trenger, er innen rekkevidde. Lisbeth Salander har, som vanlig, sin egen agenda. I Det som ikke dreper oss fortsetter historien. Snart skal deres veier krysses. Enda en gang.

Jeg har vært utrolig spent på denne boken og meget skeptisk. Hvordan i all verden kan man være så modig..eller kanskje frekk..at man fortsetter på bøkene til selveste Stieg Larsson?? Noen har bestemt seg for å ikke lese boken i protest, men jeg er alt for nysgjerrig til å være så standhaftig. 

Jeg kjøpte boken så snart vi hadde fått den inn på Ark, og var klar til å sette meg ned med den røde pennen. Til min store overraskelse fenget boken meg fra første kapittel. Den hadde riktignok ikke det rike og detaljerte språket til Larsson, og plotet var også enklere, men det var noe som gjorde at jeg bare måtte lese videre. Historien var spennende og det var også helt herlig å være i samme univers som Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist igjen. Jeg leser gjerne flere Millenniumsbøker av David Lagercrantz, spør du meg!

Dette er den 34 boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like

 • Siv Anita 24. september 2015 at 11:04

  Phu!
  Det var så vidt jeg turte åpne og lese dette innlegget. «Alle» har liksom slaktet boka, ja, før den kom ut til og med. Så jeg er glad du kom med ett annet syn på den, nå gleder jeg meg til å lese den!

  Håper du får en fin dag videre :)

 • Tine 24. september 2015 at 16:44

  Så bra at den falt i smak, selv om du hadde høye forventninger. Jeg syntes det var lange perioder hvor fokus var på andre ting enn krim og spenning, men at den hadde noen ekstremt spennende innslag. Likte også å lese om lille August og hans savantbegavelse. Gjør nok som deg, hiver meg over neste utgivelse fra Lagerkrantz :)

 • Eli Kristin 25. september 2015 at 11:52

  Kjekt med boktips! Har sett gjennom litt på hva du har rukket å lese. Imponert altså :)

  Nå står jeg på vent for denne utgaven på biblioteket ;) Har stadig et par bøker liggende og ei som leses i. Noen uker får man lest mer enn andre. Fin avkobling på mange måter er det iallfall.

  Ønsker deg ei riktig god helg!