Bokomtale

«Every Last Word» av Tamara Ireland Stone

31. august 2015

every-last-word

If you could read my mind, you wouldn’t be smiling.
Samantha McAllister looks just like the rest of the popular girls in her junior class. But hidden beneath the straightened hair and expertly applied makeup is a secret that her friends would never understand: Sam has Purely-Obsessional OCD and is consumed by a stream of dark thoughts and worries that she can’t turn off.
Second-guessing every move, thought, and word makes daily life a struggle, and it doesn’t help that her lifelong friends will turn toxic at the first sign of a wrong outfit, wrong lunch, or wrong crush. Yet Sam knows she’d be truly crazy to leave the protection of the most popular girls in school. So when Sam meets Caroline, she has to keep her new friend with a refreshing sense of humor and no style a secret, right up there with Sam’s weekly visits to her psychiatrist.
Caroline introduces Sam to Poet’s Corner, a hidden room and a tight-knit group of misfits who have been ignored by the school at large. Sam is drawn to them immediately, especially a guitar-playing guy with a talent for verse, and starts to discover a whole new side of herself. Slowly, she begins to feel more «normal» than she ever has as part of the popular crowd . . . until she finds a new reason to question her sanity and all she holds dear.

Tamara Ireland Stone er en av mine favorittforfattere, og dette er hennes tredje bok. De to første handlet om Anna og Bennett som reiste i tid for å være sammen, og det var utrolig spennende da Ireland Stone annonserte at hun skulle gi ut en bok som handlet om noe helt annet.

Nå har jeg lest den utrolig sterke beretningen om Samantha og hennes OCD. Den kommer nok til å sitte i meg lenge. Den er enkel, men kraftfull. Sår, men sterk. Og trist, men hjertegod. Det er enkelt å bli glad i hovedpersonen, og man blir også frustrert fordi man så gjerne vil hjelpe henne å ta de rette avgjørelsene. For meg ble det ekstra sterk lesning fordi jeg som hypersensitiv kunne kjenne meg igjen i enkelte av Sams problemstillinger.

Nå håper jeg virkelig at Ireland Stones bøker, og særlig denne, snart blir oversatt til norsk!

«Every last word» er hentet fra egen bokhylle, og er den 32 boken jeg leser i år.

signatur2

You Might Also Like