Bokomtale, Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag – «Hevneren» av Jan-Erik Fjell

11. august 2013
Ukens smakebit kommer fra den første boken jeg leste denne måneden; «Hevneren» av Jan-Erik Fjell. Boken har jeg fått tilsendt fra Juritzen Forlag, og gleden var stor da den dumpet ned i postkassen min. Jeg har ventet lenge på oppfølgeren til «Tysteren» og «Skyggerom«, og med «Hevneren» puster Fjell mine to krimfavorittforfattere Jussi Adler Olsen og Stieg Larsson i nakken!
Hevneren; krim
San Francisco, 1961. Den 17 år gamle norskættede Daniel «Danny» Larsen ankommer det føderale fengselet Alcatraz. Han er idømt en livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse for væpnet ran og drapsforsøk på en politimann. 33 år senere besøker et norsk kjærestepar det nå nedlagte fengselet. Der møter de den godt voksne amerikaneren, William. Han forteller dem historien om nordmannen han sonte sammen med mange år tidligere.Norge, nåtid. Etter en politirazzia på en ulovlig pokerklubb blir Anton Brekke degradert fra Kripos til ordensavdelingen i Fredrikstad. Anton og makkeren Magnus Torp er første patrulje på åstedet for et bestialsk drap. Drapet gjør det klart at det er en seriemorder på ferde.Hva er sammenhengen mellom disse drapene og den 50 år gamle historien om Danny? Anton Brekke tar saken.


I den tredje boken om politietterforskeren Anton Brekke får vi faktisk tre for prisen av èn; hovedhistorien pluss en parallellhistorie som igjen har en parallellhistorie. Dette høres egentlig ganske komplisert ut, men la deg ikke skremme. Forfatteren klarer på mesterlig vis å flette sammen disse tre historiene til en utrolig spennende krimroman. Plotet er snedig og slutten er knallbra. Ingen tvil om at jeg anbefaler denne!
Og nå er det bare å vente tålmodig på neste bok i serien :)
Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)You Might Also Like

 • Monika 11. august 2013 at 07:26

  De här verkar inte alls vara översatta till svenska. Däremot till danska och tyska. Konstigt.

 • bokfrossa 11. august 2013 at 08:50

  Synd att den inte finns på svenska, annars skulle jag gärna läst den :)

 • Beathesbokhylle 11. august 2013 at 08:51

  Jeg har «Skyggerom» så jeg må skaffe meg «Tysteren» før jeg kan få begynt på disse. Er spent på denne forfatteren og når du nevner at han puster Jussi i nakken så kjenner jeg at jeg må få tak i Tysteren jo før jo heller! Ha en strålende søndag:) Klem

 • Støvkorn 11. august 2013 at 09:38

  Han har utgivelsefest her i byen nå til onsdag, lurte på om jeg skulle ta meg en tur og få en signert utgave :)

 • Marika 11. august 2013 at 10:04

  Det låter spännande! Tack för smakbiten. :)

 • Gråbekka`s Blogger 11. august 2013 at 10:49

  Liker denne forfatteren godt jeg også, enda jeg bare har lest Tysteren. Har da planer om å lese de neste bøkene av han også. Han skriver spennende bøker, liker plottet hans. Takk for smakebiten, likte at den forklarer forsiden av boken litt! Ha en fin søndag!

 • aariho 11. august 2013 at 11:03

  jeg likte denne boka godt, både spennende og godt skrevet.

 • Amanda 11. august 2013 at 11:26

  Spennende! Det høres litt mye og vanskelig ut, og jeg ser for meg at man må holde tungen bent i munnen når man leser. Men jeg stoler på deg når du sier at forfatteren greier å knyte sammen trådene til slutt, og det er jo slik de beste krimbøkene er (etter min mening). Ble definitivt nysgjerrig på den :) Ha en fin søndag!

 • Lotten 11. august 2013 at 13:06

  Åh det lät spännande! Författaren står redan på min önskelista.

 • Anita Ness 11. august 2013 at 13:14

  Denne skal få bli med meg på ferie! Godt å høre at du også likte den. Den fikk fem i Adressavisa nylig. Jeg har ikke lest noe av Fjell før, men har også debutboka hans , Tysteren, liggende.

 • Bokdamen 11. august 2013 at 13:59

  Verkar spännande, synd att den inte verkar vara översatt till svenska, för jag skulle vilja läsa den här.:)

 • Tone H 11. august 2013 at 15:49

  Leste om boka i en lokal avis her forleden. Mener at det skulle skje et mord i Moss; byen like ved her jeg bor. San Francisco, der var jeg i sommer. Men ikke på Alcatraz; man bør bestille billetter på forhånd og det var ikke vi klar over. Denne bør jeg nok lese. Takk for smakebiten.

 • Tine 11. august 2013 at 16:47

  Hans beste hittil synes jeg! Hadde tenkt å ha denne som smakebit i dag, men vi var vekkreist, og jeg hadde glemt å legge inn en smakebit på innlegget. Jeg får legge det ut i morgen, på selveste lanseringsdagen.
  Håper mange får øynene opp for denne brilliante krimforfatteren :)

 • Madde 11. august 2013 at 17:04

  Okänd författare för mig. Tack för smakbiten!

 • Ann Kristin 11. august 2013 at 18:42

  Fjell står i hylla og venter, kanskje jeg burde flytte han lenger opp på lista? Takk for smakebiten. :)

 • Birthe 11. august 2013 at 19:10

  Denne boken har jeg i hyllen min, men tror nok jeg skal lese de to forestående først :)

 • Berit 11. august 2013 at 19:34

  Fristelsens står som perler på ei snor! Hvordan er det med disse bøkene, er det en STOR fordel å lese alle i rekkefølge, eller er det greit å bare lese en av de siste uten å ha lest ‘begynnelsen’?
  Man rekker jo uansett aldri å lese alt man har lyst til… Ikke om man blir hundre år og får beholde synet til det siste!

 • Stjernekast 12. august 2013 at 19:06

  Jeg fikk gåsehud da du skrev Fjell puster dine to krimfavorittforfattere Jussi Adler Olsen og Stieg Larsson i nakken. True story. Får gåsehud når jeg skriver dette også. På tide å få kjøpt den lyspæra til stuelampa så jeg får litt mer lys her jeg sitter tihiiiii! Og ha igjen vinduet på kjøkkenet, det trekker høstluft: høsten er her!