Browsing Category

Årskavalkade

Årskavalkade

Topp 10 – 2012

20. desember 2012
Inspirert av Beathe og Beathesbokhylle presenterer jeg i dag mine bokfavoritter i 2012. Dette har vært et flott leseår, og jeg satser på at 2013 blir likeså, om ikke bedre ;)
The Future of Us
Mørk engelJournal 64
Eld
Killer Heels
Skyggerom; krimBad Sisters
Dette er altså min topp ti liste for 2012!
Klikk på bøkene så kommer du til de respektive bokomtalene jeg har skrevet :)
Hvilke bøker er dine favoritter i året som har gått?
Årskavalkade

2011 i bilder og bøker – del 2

3. januar 2012
Her kommer del to av min årskavalkade for 2011, og jeg må bare si at jeg er fryktelig glad for alle de utrolig koselige kommentarene jeg har fått på del 1 !
Juli
Fortsatt på ferie i England. Liverpool var en fantastisk opplevelse – særlig omvisningen på ærverdige Anfield Road. Å være på kamp der må være helt utrolig spesielt. Blackpool var også…vel…spesielt. En helt utrolig harry by ved kysten, med den vakreste milelange stranden du kan tenke deg, og tivolier, fornøyelsespark, casinoer…har aldri opplevd noe liknende !
Ingrid og jeg utenfor Anfield Stadium
 Taking a walk in the streets of Liverpool
 En fantastisk sjokoladebutikk i L1, Liverpools shoppingområde nummer 1. Gjett om jeg skal tilbake dit!!!
Både Ingrid og jeg fikk oss tatovering – gjett hvilken du kan vaske av ;)
Herlige Blackpool
Nei, jeg tok IKKE berg-og-dalbanen du ser i bakgrunnen. Husbonden derimot……
Juli ble også en måned med sorg og ettertanke, og vi tente et lys for alle som så tragisk ble rammet på Utøya og i regjeringskvartalet. 
Månedens favorittbok:
Wedding Girl
August
I denne måneden feiret vi 11 års bryllupsdag…
Ingrid fylte 9 år og fikk den lille søte kaninen, Snusken, i bursdagsgave..
 Og sommeren begynte så smått å gå over i høst…
Månedens favorittbok
Snøbarnet
September
Deilige sensommerkvelder i lille Brønnøysund
Vi hadde vårt første møte i lesesirkelen «Bokbobla»
Og nøt deilige høstdager..
Månedens favorittbok:
Kvinnen i buret
Oktober
Kveldene ble mørkere og høstfargene gjorde sitt inntog
Vi reiste på høstferie til Bodø for å besøke familie der, og hadde det helt FANTASTISK. Barna og jeg tok tog oppover, mens husbonden kom kjørende – han hadde av alt i verden vært på heimevernsøvelse !!
Og jeg deltok i øyeblikk.net’s første fotokonkurranse med dette bildet
Månedens favorittbok:
Fasandreperne

November
I november feiret jeg bursdagen min og fikk jammen meg lesebrettet jeg har ønsket meg så lenge. Snilleste husbonden og rakkerungene ;)

Mange spennende bøker å lese….

Høsten er på hell med flotte dager innimellom alt regnet..

Og vi venter spent på at desember skal komme…

Månedens favorittbok:

Apehuset
Desember
Juleforberedelser og adventskos, selv om regnet øste ned ute var det ingenting i veien med julestemningen! Ekstra koselig var det å få adventskalender bare til meg, fra snilleste Rita :)

I begynnelsen av måneden fikk vi oss en herlig helg i Trondheim. Vi bodde hos søskenbarnet mitt, Jeanette, og hennes lille familie og hadde det helt topp. Juleshopping, god mat og en flott konsert i Olavshallen med MGP jr’s utrolig flinke stjerner. Ingrid fikk til og med autograf og bilde sammen med sitt store idol Malin.
Det ble en regnvåt julaften, men inne var det lys og varme og stor stemning foran juletreet :)
Ikke rart naturen blir forrvirret når det er vårlige temperaturer i desember. En liten løvetann tittet frem i hagen vår og fikk hedersplass i juletreet – og behørlig omtale i lokalavisen ;)

I romjulen har vi bare kost oss, spist (alt for mye) god mat, gått i pysjen til langt utpå ettermiddagen og bare kost oss. Nyttårsaften ble feiret på tradisjonelt vis; familien samlet med stort og smått hos tanten og onkelen min. En herlig måte å ønske det nye året velkommen på !!

Månedens favorittbok:
Flaskepost fra P
(bokanmeldelse kommer snart)
2012 ligger foran oss med blanke ark og jeg håper jeg kan fylle neste års kavalkade med mange herlige minner, opplevelser og favorittbøker. I dag fikk jeg beskjed om at jeg hadde vunnet boken «Blomstenes Hemmelige Språk» av Vanessa Diffenbaugh hos Bokelskerinnen – en utrolig flott bokblogg. Og en super start på det nye året for meg, dette lover godt ;)
Nyttårsklem fra


Årskavalkade

2011 i bilder og bøker – del 1

1. januar 2012
1 januar i det nye året er snart over og jeg sitter her foran pc’n med mange minner fra året som har gått – og mange forventninger til året som kommer. Her er en liten kavalkade over månedene i 2011, en reise i bilder og bøker !!
Januar
I årets første måned startet vi friskt med vårt oppussingsprosjekt; ny gang, nytt bad & vaskerom pluss ny kjøkkeninnredning var planen og først ut var gangen. Her er før og etter bilder:
Veldig fornøyd med resultatet og vi fikk oss også en Trondheimstur for å kjøpe inn baderoms – og kjøkkeninnredning. Spennende !!
Månedens favorittbok ble 
Kjempenes fall
Februar
Oppussingen fortsatte for fullt, og måneden raste avgårde fortere enn svint! Her er resultatet av kjøkken og bad:
Innimellom alt fikk jeg til og med tid til en tur til Lillestrøm og deltakelse på Norsk Tippings Landskonferanse. Kjempemoro for oss kommisjonærer å få lov til å være med. Foredrag, underholdning og nydelig mat – det kan jo ikke bli bedre :)
Månedens favorittbok:
En rekke avbrutte forsøk
Mars
I mars begynte våren så smått å komme. Jeg fløy rundt med kameraet mitt og knipset bilder over alt. Bloggen besto for det meste av fotoutfordringer, og ikke så mye av bøker. Sånn er jeg; alt går i bølger ;)
Månedens favorittbok:
Vickis vintagebutik
April
Påske og deilige dager med nydelig vær. Vi koste oss på påskeutflukter og tok masse flotte bilder.
Månedens favorittbok:
Saras nøkkel
Mai
Herlig med full vår! Vi feiret Kristians 13 års dag – helt utrolig å ha en tenåring i huset – og slo til med nye terassemøbler.
Fjellturer er ikke så dumt det heller :)
Månedens favorittbok:
Sugar Queen
Juni
I juni tok jeg steget og flyttet fra blogg.no til Blogspot. Det har jeg ikke angret et sekund på og mitt første blogginnlegg handlet om da Hurtigruten- minutt for minutt – besøkte Brønnøysund.
Vi bakte brownies til St.Hans-aften og like etterpå pakket vi koffertene og satte kursen for England. Vi tok en ordentlig tidlig sommerferie i 2011 og reisemålet var Liverpool og Blackpool. Det skal du få lese mer om i del to av kavalkaden som kommer om en dag…eller to…

Månedens favorittbok:

Safirblå

I år har jeg ingen nyttårsforsetter…men jeg skal fortsette å glede meg over små og store ting, lese masse bøker og kose meg sammen med venner og familie. Planlegge sommerferie og kjærestetur til Liverpool i september, glede meg til konfirmasjon av to flotte tantegutter i mai og at en kjær venninne tar med seg familien og flytter tilbake til Brønnøysund til sommeren. Jeg tror 2012 blir fabelaktig :D
Klem fra