Browsing Category

Oppsummering

Bokomtale, Bøker lest i 2016, Oppsummering

Oppsummering – og et aldri så lite jubileum ☆

28. desember 2016

fullsizerender-24

Her kommer et lite oppsummeringsinnlegg på tampen av 2016, som jeg regner med har vært både merkelig og innholdsrikt for oss alle.

Jeg har lest ferdig «Kongstanken» av Tor Bomann-Larsen, som handler om hvordan Kong Haakon og Dronning Maud ble nettopp konge og dronning i Norge i 1905. I begynnelsen var det en liten utfordring å lese den, med alle navn, årstall, familierelasjoner og kriger som også er en viktig del av historien. Men etterhvert fikk jeg taket på det, og ble helt oppslukt av den nydelige kjærligheten som oppsto mellom Carl (som Haakon egentlig het) og Maud.

Til frokosten i dag leste jeg også ferdig «The Heir» av Kiera Cass, som er en oppfølger til den utrolig populære «Eliteserien», og her treffer vi Eadlyn som en dag kommer til å ta over som dronning av Illéa. Men før det kan skje må hun også gjennom en Utvelgelse, og innerst inne er hun ikke særlig villig. Boken er ikke oversatt til norsk enda, så jeg har lest den på engelsk. Jeg har storkost meg med å lese den, og liker veldig godt konseptet der Hunger Games møter Ungkaren i et fargesprakende og glamorøst eventyr.

Dette er nok den siste boken jeg rekker over i 2016, og jeg har tilsammen lest 49 bøker. 52 bøker var målet, men dengang ei… Så antallet bøker får stå som mål for det nye året også!

Jeg gleder meg til å fortsette bloggingen i 2017, kan jo ikke gi meg nå som bokbobla går inn i sitt åttende år. I går hadde vi nemlig 7 års jubileum, og her kan du lese det aller første innlegget jeg la ut :)

Ha en fortsatt god julefeiring, jeg håper du har fått alle bøkene du ønsket deg til jul ;)

signatur2

Bokomtale, Oppsummering

Oppsummering – November ♥

2. desember 2015

Jøje meg, som tiden går. 2 desember allerede og dagene kommer vel ikke til å gå noe saktere fremover tenker jeg :)

November ble en spesiell måned, vi mistet et kjært familiemedlem etter lang tids sykdom og hendelsene i Paris den 13 satte spor som kommer til å sitte i lenge. Jeg følte at blogging og lesing kom langt bak i rekken, men når jeg oppsummerer ser jeg at jeg faktisk har fått lest fire bøker.

the-kabul-beauty-school (1)

Omtalen til The Kabul Beauty School kan du lese her.

mi-briljante-venninne

Historia blir fortalt av Elena, som får vite at venninna gjennom eit langt liv, Lila, er sporlaust forsvunnen saman med alt ho eig: Ikkje eit hårstrå er tilbake, ikkje eit fotografi. Historia om Elena og Lila begynner i ein fattig, men pulserande bydel i utkanten av Napoli. Fattigkvarteret er prega av vald og brutalitet. Dei to jentene skil seg ut ved at dei er svært kløktige, og Lila også for villskapen sin. Ho er trassig, møkkete – og fryktlaus. Oppveksten i desse røffe gatene lærer jentene å stole på kvarandre og ingen andre. Elleve år gammal må Lila avbryte skolegangen for å arbeide i farens skomakarbutikk, mens Elena held fram med å studere, og Lila er berre seksten år når ho giftar seg med den velståande kjøpmannen Stefano Carracci, son av den forhatte Achille, for å komme seg ut av grepet Solara-familien har om henne og resten av bydelen.

Denne boken fikk jeg som leseeksemplar på jobb, på Ark i Brønnøysund og i starten syns jeg den var kjempebra. Etter hvert syns jeg den ble litt langtekkelig og oppramsende, men det var allikevel utrolig interessant å lese om forholdet mellom Elena og Lila, og jeg kommer nok helt sikkert å lese den neste boken i dette storverket. Heldigvis står den allerede i bokhylla.

lost-lake

The first time she saw Lost Lake, it was just a picture on a postcard, but she knew she was seeing her future.That was half a lifetime ago. Now all that’s left is a once-charming collection of lakeside cabins succumbing to the Southern Georgia heat and damp, and an assortment of faithful misfits drawn back to Lost Lake year after year by their own secret dreams and desires. It’s not quite enough to keep Eby Pim from selling up and calling this her final summer at the lake. Until one last chance at family knocks on her door. Kate spent her best summer at Lost Lake, at the age of twelve, before she learned of loneliness, and heartbreak, and loss. Perhaps, if she returns, her young daughter can cling to her own childhood for just a little longer…and maybe Kate herself can rediscover something that slipped through her fingers so long ago.One by one, people find their way to Lost Lake, looking for something: a second chance, a mystery solved, a heart mended. Can they find what they need before it’s too late? In this atmospheric and enchanting novel, Sarah Addison Allen illuminates the secret longings and the everyday magic that wait to be discovered in the unlikeliest of places.
Sarah Addison Allen er en av mine favorittforfattere, og jeg elsker måten hun kombinerer familierelasjoner og hverdagsmagi. Lost Lake er en stillferdig og vakker bok som har fått sin egen plass i bokhjertet mitt ♥ Boken har jeg hentet i egen bokhylle.
ingrid-winters-makelose-mismot
Oppsummering

Oppsummering September ☆

30. september 2015

September har vært travel, både på jobb og ellers. Men litt lesing har det blitt, og jeg er godt fornøyd med septemerbøkene selv om det bare ble tre stykker.

 det-som-ikke-dreper-oss hvitt-havanna-and-the-french-kiss

Til min store overraskelse likte jeg «Det som ikke dreper oss» veldig godt, og «Hvitt hav» er en av de beste bøkene jeg har lest i år. «Anna and the french kiss» er en nydelig bok som har fått mye oppmerksomhet i mange land etter at den kom ut, og jeg er spent på om den også kommer ut på norsk etter hvert. Jeg har bare et par sider igjen av boken, så bokomtale kommer om ikke lenge!

I september har jeg også begynt å abonnere på to forskjellige bokser full av spennende ting som har med bøker og fandoms å gjøre. Sjekk ut Fandom of the month og The bookish box  du også :)

Jeg har lest 36 bøker hittil i år, og jeg er spent på hva lesemåneden oktober bringer ☆

signatur2

Oppsummering

Oppsummering August ☆

2. september 2015

August har vært en herlig måned! Vi fikk endelig både sol og sommer, vi har vært i bryllup i vakre Lofoten,  og jeg har startet i en ny jobb og skal jobbe sammen med en gjeng flotte folk på Shell i Brønnøysund (kombinert med jobben min på Ark, selvfølgelig). Jeg har lest 4 bøker og det syns jeg er helt innafor etter en travel måned.

jernblod envandrende every-last-word

Jeg likte både «Jernblod» og «En vandrende katastrofe», og «Every last word» var helt fantastisk. Den fjerde boken jeg leste i august var «God natt, June» av Sarah Jio. Boken handler om June Andersen, en travel forretningskvinne i New York, som får beskjed om at hun har arvet sin grandtante Rubys legendariske bokhandel i Seattle. Hun reiser dit for å avgjøre hva som skal skje med bokhandelen, og når hun finner en bunke gamle brev blir alt forandret.  En helt grei bok som jeg egentlig syns jeg har lest før. Både historien og avslutningen er rørende, men dessverre ikke særlig originale. Med denne boken har jeg nå lest 33 bøker hittil i år.

god-natt-june

Nå står september for døren, solen skinner fortsatt og jeg har mange godbiter i bokhylla som venter på meg :)

Ha en herlig lesemåned ♡

signatur2

Oppsummering

Juli 2013 – En oppsummering – Med Blogghopp :)

31. juli 2013
Heisann!! I juli har det virkelig vært sommerferie for både meg og bloggen, men nå tror jeg nok sakte men sikkert at vi begynner å komme i siget igjen. Nå blir det gradvis mere aktivitet her frem til skolen begynner, og så er jeg nok på’n igjen med full fart :)
Lesing har det derimot blitt, og siden jeg ikke har skrevet mer enn èn bokomtale i juli oppsummerer jeg dem bare rett og slett her!
Fifty Shades Darker
Daunted by the singular tastes and dark secrets of the beautiful, tormented young entrepreneur Christian Grey, Anastasia Steele has broken off their relationship to start a new career with a Seattle publishing house. 
But desire for Christian still dominates her every waking thought, and when he proposes a new arrangement, Anastasia cannot resist. They rekindle their searing sensual affair, and Anastasia learns more about the harrowing past of her damaged, driven and demanding Fifty Shades. 
While Christian wrestles with his inner demons, Anastasia must confront the anger and envy of the women who came before her, and make the most important decision of her life.
Siden sommeren er tid for guilty pleasures bestemte jeg meg for å lese bok nummer to i Fifty Shades serien. Helt ok i begynnelsen og jeg syns at det lovet godt, men etter hvert ble det så mange klisjeer og meningsløse dialoger at jeg nesten ga opp. Lite pleasures her med andre ord, og jeg blir nok neppe å lese den siste boken i serien. 
Bringebærpiken; roman
Cassie er midt i feiringen av sin tiårs bryllupsdag, og har huset fullt av gjester, da hun oppdager at mannen er utro. Og ikke bare det; det viser seg at haner faren til den fire år gamle sønnen til hennes beste venninne. Sønderknust flykter hun fra en beskyttet tilværelse i det landlige Skottland. Kelly, Anough og Suzy, venninnene hennes fra skoledagene, bestemmer at Cassie skal bo hos dem etter tur, fire måneder hos hver i New York, Paris og London. Sakte men sikkert finner Cassie fotfeste i sin nye tilværelse, og skaper seg et liv fjernere og fjernere fra mannen som lovet henne evig kjærlighet.
En herlig og lettlest sommerferiebok som både er morsom, hjertevarm og til tider direkte rørende. Anbefales virkelig, selv om den av og til kan være litt forutsigbar. En av månedens eBøker.
Marengshjerte
«Marengshjerte» av Frode Håkonsen er en lyrikkbok som bergtok meg fra første stund. Bokomtalen min finner du her.
En avtale med livet
Noen ganger må vi rydde plass til livet -
Lucy Silchester tar livet for gitt. Hun har det travelt med venner, jobb, en gammel bil som stadig må på verksted, den slags ting. Men hun står på stedet hvil – selv om alle lar seg lure. Bare Lucy kjenner sannheten.
Så en dag blir hun innkalt til et møte. Med livet. Og livet viser seg å være en snill, litt puslete mann i en gammel dress som er fast bestemt på å få Lucys tilværelse inn i andre baner. Livet har slett ikke tenkt å la Lucy slippe unna.
Denne boken var jeg så utrolig heldig å få tilsendt fra Berit med bloggen Bøker&Bokhyller. Den ble med på ferie til Island, og som blodfan av Cecelia Ahern ble boken slukt på null komma niks. Hennes helt spesielle måte å skrive på er helt perfekt for meg; hverdagsmagi og humor er stikkordene, og jeg simpelthen elsket den. Nok en bok jeg virkelig kan anbefale :)
The Astronaut Wives Club: A True Story
As America’s Mercury Seven astronauts were launched on death-defying missions, television cameras focused on the brave smiles of their young wives. Overnight, these women were transformed from military spouses into American royalty. They had tea with Jackie Kennedy, appeared on the cover of «Life» magazine, and quickly grew into fashion icons. 
Annie Glenn, with her picture-perfect marriage, was the envy of the other wives; platinum-blonde Rene Carpenter was proclaimed JFK’s favorite; and licensed pilot Trudy Cooper arrived on base with a secret. Together with the other wives they formed the Astronaut Wives Club, meeting regularly to provide support and friendship. Many became next-door neighbors and helped to raise each other’s children by day, while going to glam parties at night as the country raced to land a man on the Moon. 
As their celebrity rose-and as divorce and tragic death began to touch their lives-they continued to rally together, and the wives have now been friends for more than fifty years. 
I juli fikk jeg lest to eBøker, dette var den andre. «The Astronaut Wives Club» er en bok i dokumentarform som forteller den sanne historien om konene til de verdensberømte amerikanske astronautene på seksti og syttitallet. En annerledes bok enn de jeg vanligvis leser, men allikevel likte jeg den godt. 
På kjøp- og mottaksfronten har det vært ganske stille. Jeg har mottatt «Odins Barn» og «På Bedringens Vei» fra henholdsvis Gyldendal og Pax Forlag. 
Ravneringene 1; OdinsbarnPå bedringens vei
Selv har jeg kjøpt kun èn bok; «Så lenge det er stjerner på Himmelen», nok en bok i rekken av «oops, glemte å avbestille i bokklubben…».
Så lenge det er stjerner på himmelen
Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også! Trykk der det står «get the InLinkz code» og lim koden inn i blogginnlegget ditt for å være med på blogghoppen!


get the InLinkz code

Oppsummering

Juni 2013 – En oppsummering – Med blogghopp :)

3. juli 2013
Fem bøker ble det i juni måned, og det er slettes ikke verst! Til nå har vi hatt en knallsommer, så det har vært superkoselig å sitte i solveggen og lese. Bloggingen har sisteprioritet og sånn blir det nok helt til skolen starter igjen vil jeg tro :)
«Skjulte feil og mangler» av Elsebeth Egholm - Neste bok ut i min reise blant alle verdens land. Bokstaven var D og landet ble Danmark. Knallbra krim rett og slett, og første bok i serien om journalisten Dicte Svendsen. 
«En mann ved navn Ove»En bokklubb-bok som tok meg med storm. Jeg forventet en snurrig bok med svart humor, istedet fikk jeg en varm bok til ettertanke. Den beste boken jeg har lest hittil i år!!
«Snømannen» av Jo Nesbø - Oppstyret rundt forfatterens siste bok, «Politi» har gjort at jeg har fått lyst til å lese videre i serien om Harry Hole. Jeg har nå gjort ferdig «Snømannen» og syns den var helt ok. Men Nesbø er nok ikke min krimfavoritt…
«Utrenskning» av Sofi Oksanen - Jeg «reiser» til Estland og leser om to kvinneskjebner som flettes sammen. Sterk bok, men den treffer meg dessverre ikke helt.
«The Nightingale sisters» av Donna Douglas - Månedens eBok, en riktig bokperle. Inspirert av NRKs tv-serie, «Call the Midwife», har jeg denne måneden lest om studentene ved Nightingale Hospital i London på 30-tallet. Jeg oppdaget til min ergrelse at dette er bok nummer to i en serie, men den kan absolutt leses frittstående. Bok nummer en heter «Nightingale Girls» og den skal jeg også få med meg!
Hos Juritzen Forlag har jeg denne gangen fått to fantastiske bokpakker full av sommerlesning. I den ene var bøkene du ser ovenfor. I den andre var det masse flotte bøker der jeg hadde lest de fleste fra før, så de har jeg allerede gitt bort til andre leseglade!
Denne boken fikk jeg tilsendt fra hjertegode Berit med bloggen Bøker&Bokhyller. Hun skriver til meg at bøker må leses, ellers dør de og det er jammen sant. Boken skal få være med meg på ferie til Island, og jeg gleder meg noe fryktelig :)
Palace of Strange Girls
Kun en bok kjøpt denne måneden (kryss i taket), og den bare MÅTTE jeg ha. Boken handler om familien Singleton som ferierer i Blackpool, England i 1959, og siden jeg selv var der på ferie i 2011 gleder jeg meg vanvittig til å lese den :)
Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også!  Denne gangen prøver jeg meg på en blogghopp, men er helt grønn på området, så om det ikke fungerer slik som det skal så gi meg et pip, så skal jeg prøve å legge det inn på nytt :)

Trykk der det står «get the InLinkz code» og lim koden inn i blogginnlegget ditt for å være med på blogghoppen!



get the InLinkz code

Oppsummering

Mai 2013 – En oppsummering – Med linkefunksjon

3. juni 2013
I mai fikk jeg lest bare fire bøker. Men det bekymrer meg ikke det minste fordi lesegleden var desto større når jeg tok meg tid til å sette meg ned å lese. For meg er det kvalitet og ikke kvantitet som står i høysetet ;)
«Modershjärtat» av Katerina Janouch - Bok nummer fem i en av mine favorittserier. Den handler om den svenske jordmoren Cecilia og er bare helt fantastisk!! 
«Doña Maria» av Cecilia Samartin - I min jakt på bøker fra alle verdens land har jeg kommet til Cuba. Boken om Doña Maria er en sterk bok om hvilke lidelser Cubas befolkning har vært gjennom. Samartins beste bok etter min mening!
«Faen ta skjebnen» av John Green - Sterk bok om de to ungdommene Hazel Grace og Augustus som knyttes sammen i kampen mot kreft. 
«Full house» av Janet Evanovich – Månedens eBok. En feelgood og morsom bok om mangemillionæren og poloinstruktøren Nicolas Kaharcheck som faller hodestups for husmoren Billie Pearse. Her er det duket for både kjærlighet, intriger og en morder som sakte nærmer seg det forelskede paret. Jeg likte den kjempegodt :)
En mann ved navn Ove
Kun èn bok ble kjøpt denne måneden; «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman. Tilsendt fra bokklubben!
Disse bøkene har jeg fått tilsendt denne måneden. Jeg vant faktisk alle sammen i en giveaway hos supre Beathe og Beathesbokhylle :) 
Nå ser jeg fram til juni og herlig sommerlesning i (forhåpentligvis) solfylte dager :)
Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også! Kjempehyggelig om du linker tilbake hit i innlegget ditt :)
Ha en flott lesejuni :)

Oppsummering

April 2013 – En oppsummering – Med linkefunksjon :)

1. mai 2013
Det ser ut til at 7 er mitt nye lykketall! 7 bøker er lest iløpet av april, og jeg er veldig fornøyd med akkurat det!
«Det vokser et tre i Mostamägg» av Britt Karin Larsen – En intenst vakker bok om de skogfinske. Slik bare Britt Karin Larsen kan skrive det. Les min bokomtale her.
«Arven» av Alyson Noèl – Ny serie av forfatteren av de populære bøkene «De udødelige». Dessverre falt ikke denne boken i smak hos meg. Les min bokomtale her.
«Et lite sidesprang» av Denise Rudberg – Elegant krim som var helt etter min smak. Les min bokomtale her.
«Undead and unpopular» av MaryJanice Davidson – eBok om den skogale vampyren Becky. Dette er nummer fem, og jeg simpelthen elsker disse bøkene. Les min bokomtale her.
«For konge og fedreland – 150 dager i Afghanistan» av Henning Mella – Månedens bibliotekbok og først ut i mitt prosjekt der målet er å lese bøker fra alle verdens land. En sterk beretning om det å være norsk soldat i Afghanistan. Les min bokomtale her.
«Undringens Makt» av Ann Patchett – Bok nummer to i mitt prosjekt om å lese bøker fra alle verdens land. Handlingen foregår i Brazil, men dette ble også en bok som ikke ble som jeg hadde trodd. Les min bokomtale her.
«Tills döden skiljer oss åt» av Ingrid Elfberg – Knallbra krim om den svenske politikvinnen Erika som prøver å komme seg vekk fra sin psykopatiske mann – også han politi. Les min bokomtale her.
Fire bøker ble kjøpt iløpet av april måned. Ingen kjøpestopp med andre ord :)
6 bøker falt ned i postkassen fra Juritzen og Font Forlag. Tusen tusen takk :)
Denne flotte bokstabelen er bøker mottatt fra diverse forlag iløpet av mars. Jeg er fryktelig takknemlig og sender en stor takk til alle sammen :)
Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også! Kjempehyggelig om du linker tilbake hit i innlegget ditt :)
Ha en flott lesemai :)

Oppsummering

Mars 2013 – En oppsummering! Med linkefunksjon :)

1. april 2013
Denne lesemåneden har jammen ikke vært så verst! Har lest 7 bøker og er godt fornøyd med det :)
«Drømmenes land» av Vidar Sundstøl - Dette ble månedens bibliotekbok. Det er en bok jeg har ønsket å lese lenge, og ble aldeles ikke skuffet. Les bokomtalen min her.

«Smaken av følelser» av Aimee Bender - En nydelig bokperle. Les bokomtalen her.
«Divas» av Rebecca Chance - En av eBøkene jeg har lest denne måneden. Les bokomtalen her
«Hypnotisøren» av Lars Kepler - Endelig har jeg også fått lest denne gyseren av en bok. Les bokomtalen her.
«The vintage Teacup club» av Vanessa Greene - En herlig bok om tre damer som bestemmer seg for å dele på et teservise de finner på et loppemarked. Ingen av dem kjenner hverandre fra før, men oppdager at dette kan bli starten på et livslangt vennskap. Et must for loppis – og vintageelskere!
«Rene Hender» av Ulrik Høisæther - Dette ble årets påskekrim for min del. Les bokomtalen her.
«Malmbyen 1 – Johanna» av Aud Midtsund - eBok nummer to denne måneden. Bok nummer en i en serie om Johanna som opplever sorger og gleder i Kirkenes i 1910. Lettlest, spennende og interessant. Jeg kommer nok helt sikkert til å fortsette å lese denne serien. 
Jeg prøvde meg også på «Det syvende barnet» av Erik Valeur, men den var litt for spesiell for min smak, så etter 68 sider ga jeg opp og satte den tilbake i hylla. 
Sandmannen; kriminalromanbilde.JPGUndead and Unpopular
Disse tre bøkene er bøker kjøpt denne måneden. «Sandmannen» ble kjøpt i Bokklubben, «Mammy Walsh’s…» er lydbok og «Undead and Unpopular» er akkurat nå på iPad&mobil. 
Denne flotte bokstabelen er bøker mottatt fra diverse forlag iløpet av mars. Jeg er fryktelig takknemlig og sender en stor takk til alle sammen :)
Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også! Kjempehyggelig om du linker tilbake hit i innlegget ditt :)
Ha en herlig leseapril :)