Browsing Category

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

2. april 2017

På den første søndagen i april presenterer jeg her en smakebit fra boken jeg leser akkurat nå; «Blodige Strender» av Jon Michelet. Dette er bok nummer fire i serien om den unge krigsseileren Halvor Skramstad som opplever både skremmende og eventyrlige ting under andre verdenskrig.

blodige strender

Byssetelegrafen er i hektisk aktivitet. Det ene ryktet slår det andre i hjel. De skal til Australia, til Ny-Guinea, til ei øy som heter Guadalcanal, og som ingen riktig vet hvor er, men som skal være erobret av japanerne, og av stor strategisk betydning for Amerikanerne. Til hutaheiti.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

26. mars 2017

Ukens smakebit kommer fra en bok jeg snart er ferdig med, en bok jeg syns har vært fantastisk bra!!

menneskefluene

Boken handler om førstebetjent Kolbjørn Kristiansen som i april 1968 etterforsker mordet på den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen. Etter hvert skjer det enda et mord, og han får hjelp av den 18 år gamle funksjonshemmede professordatteren Patricia Louise Borchmann i sitt arbeide med å oppklare disse mordene.

Lørdag 6. april 1968 startet tidligere enn ventet. Jeg hadde satt vekkerklokken på åtte, men våknet av at telefonen ringte et kvarter tidligere. Det var en tålmodig telefon, som fortsatte å ringe til jeg kom meg opp av sengen og fikk tatt den. I røret hørte jeg da en dyp og myndig mannsrøst, som jeg straks visste at jeg hadde hørt før. «Beklager sterkt å måtte forstyrre så tidlig på en lørdags morgen, men dette kan være svært viktig for Dem. Er det førstebetjenten Koljørn Kristiansen jeg snakker med?»

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag ☆

12. mars 2017

Ukens smakebit kommer fra boken jeg startet å lese i dag. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med «Kivien kaller» av Sarah Lark, og øverst i bokstabelen lå den siste boken i Calendar Girl serien på vent. Jeg syns de tre første bøkene var helt grei underholdning, og den røde tråden i alle bøkene gjør at jeg må jo vite hvordan det hele ender.

I boken «Elsket – oktober, november, desember» starter Mia Saunders som programleder i et tv-show i Malibu California. Denne jobben tar henne med til New York der hun skal lage et program om takknemlighet. Til slutt befinner Mia seg i et nydelig vinterlandskap i Colorado, og oppdraget hennes er utført.

elsket

Stillhet. Det var det som møtte meg da jeg trådte inn i Wes´hjem i Malibu. Mitt hjem. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet. Kanskje jeg hadde håpet at universet plutselig skulle åpne seg og at kjæresten min skulle befinne seg i sikkerhet på amerikansk jord og plutselig stå uskadd foran meg, her i vårt felles hjem.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten .

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

5. mars 2017

Boken jeg leser akkurat nå er «Kivien kaller» av Sarah Lark, og er bok nummer tre i familiesagaen som finner sted på New Zealand på slutten av 1800- tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Vi leser blant annet om Gloria som har blitt sendt fra New Zealand til England for å gå på kostskole, og hennes farlige reise tilbake til hennes elskede Kiward Station.

Kiven_kalr_dumy_6902

«Men er dette en haka?»  Gloria sto sammen med Tamatea bak den improviserte scenen på Ritz og lyttet til det som var Kura-Maro-Tinis foreløpige avskjedskonsert i Europa. William hadde presentert artisten på en storslått måte og enda en gang understreket at billettinntektene gikk til barn som hadde mistet foreldrene i krigen. Nå fantes slike skjebner i England, mens USA fortsatt var nøytralt.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag☆

15. januar 2017

skyggesøsteren

Ukens smakebit kommer fra boken «Skyggesøsteren» av Lucinda Riley, som er bok nummer tre i en serie på syv. Star er den gåtefulle søsteren som leter etter sitt opphav og sporene fører henne til et gammelt akvariat i London. Hun vet at både hun og alle søstrene hennes er adopterte og før farens død la han igjen opplysninger og hint, slik at hver og en hadde sjangsen til å finne ut hvor de kom fra. I tillegg til Stars historie får vi også et innblikk i livet til Flora som levde i Lake District i England hundre år tidligere.

«Som De vil», svarte Flora kort. De gikk opp trinnene til terrassen, og hun var rasende på seg selv fordi det sinnet hun hadde følt mot ham, tilsynelatende hadde gått i oppløsning under denne sperreilden av sjarme og ærlighet. Men hun var fast bestemt på å holde fast ved det, så hun marsjerte ut på kjøkkenet med faste skritt. Kjelen var allerede full, så hun plasserte den på ovnen så den kunne koke opp mens hun selv beskjeftiget seg ved kjøkkenbenken med brød, smør og ost.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

8. januar 2017

dethemmelige

Godt Nytt År alle sammen ♥

Ukens smakebit kommer fra boken «Det hemmelige løftet» av den tyske forfatteren Annette Dutton, og er den første boken jeg leser i år. Den handler om «de glemte barna», engelske barn fra fattige familier som ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene visste det. Australske Sarah lurer på om faren hennes kanskje kan være et slikt barn, og når hun undersøker saken blir hun overrasket når sporene fører til Tyskland og «barnetransporten» i forbindelse med andre verdenskrig!

Leah ble plutselig rasende på familien sin. Så mange foreldre som hadde gitt blaffen i fobudet mot å følge barna sine helt til toget! Hvorfor hadde akkurat hennes foreldre ikke våget å gjøre det samme? Skuffelsen fikk det til å snøre seg sammen i halsen hennes, og hun var glad da toget endelig kjørte inn på perrongen.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

4. desember 2016

kongstanken

Jeg har alltid vært glad i kongehuset, både det norske og ellers rundt om i verden. Men utover det vi har lært på skolen har jeg ikke satt meg inn i hvordan det virkelig gikk til at vi fikk en konge og dronning i 1905. Forfatteren  og biografenTor Bomann-Larsen har skrevet et verk  som tar for seg kong Haakon og dronning Mauds historie, og har til nå skrevet syv bøker der den siste kom ut i år. «Hjemlandet» tar for seg det som skjedde etter at Kong Haakon sa nei til tyskerne i 1940, og jeg har akkurat startet på den første boken i serien, «Kongstanken».

Det var vindstille og kaldt vær, klokken 6 om morgenen den 5. april, året 1864. Spiret på Akershus slott avtegnet seg mot en skyfri himmel. Isen lå fortsatt på Kristianiafjorden, men vårens første dampskip hadde klart å ta seg frem gjennom råkene, inn til bryggekant og losseplasser. Da «Exellencen Toll» blåste i fløyten, og la fra kai, var forbindelsen mellom Kristiania og det øvrige Europa gjenopprettet etter vinterens lange dvale. Henrik Ibsen forlot Norge.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på Søndag ☆

30. oktober 2016

img_5054

Boken jeg leser for tiden, er «Blodige strender» av Jon Michelet. Dette er bok nummer fire i serien «En sjøens helt» som handler om krigsseileren Halvor Skramstad, som i 1942 er 20 år og befinner seg i New York etter at båten hans, M/T Vivian ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. Etter hvert får han hyre på båten Kronprins Olav og vi følger Halvor frem til D-dagen i Normandie i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake irske Muriels kjærlighet.

Slik starter boken

Tre karer kommer vandrende ut av skyskraperskyggene i Water Street lengst sør på Manhattan og inn i solskinnet. De går breibeint som cowboyer som nettopp har steget av hesten. Men disse tre ser ikke ut til å være fra Ville Vesten. De bærer ikke cowboyhatt, går ikke i støvler med sporer på og har ingen revolver hengende i beltet. Hvis de har ridd på noe, må det være bølgene ute på den Ville Atlant.

Jeg har kommet til side 187 i boken, og har litt mere blandede følelser enn da jeg leste de tre første.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag – «To om en morder» av Janet Evanovich ☆

11. september 2016

fullsizerender-18

I dag ble det en skikkelig bokfrokost, og jeg fikk lest ferdig boken «To om en morder» av Janet Evanovich. Bøkene om dusørjegeren Stephanie Plum er både spennende og morsomme, og i denne boken leter hun etter Kenny Mancuso som er løslatt mot kausjon og også 24 likkister som er forsvunnet fra Stivas Begravelsesbyrå. Dusørjegeren Ranger og politietterforskeren Joe Morelli opptar fortsatt mye av hennes tid, og bestemor Mazur tar hele kaka der hun insisterer på å assistere datterdatteren.

Bestemor Mazur leser dødsannonsene som om de skulle høre hjemme i underholdningsbilaget i avisen. Andre lokalsamfunn har snobbeklubber og frimurerlosjer. Strøket har begravelsesbyråer. Hvis folk sluttet å dø, ville alt sosialt liv stoppe opp.

De første bøkene om Stephanie Plum kom ut på midten av nittitallet, og er ganske vanskelig å få tak i, i allefall i norsk utgave. Derfor har jeg lånt denne boken på biblioteket. Når jeg teller etter blir det den 37 boken jeg leser i år.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

signatur2

Smakebit på Søndag

Smakebit på søndag ☆

22. mai 2016

a-year-of-marvellous-ways

Akkurat nå leser jeg en liten perle av en bok. Den er bare så nydelig, og ble kjøpt i Oslo for et par uker siden. Jeg hadde ikke hørt om den, men syns rett og slett at omslaget var så vakkert at jeg måtte kjøpe den. Boken handler om den 90 år gamle Marvellous Ways og finner sted i England i 1947. Hun sitter ved husvognen sin ved en liten elv i Cornwall og venter på noe. Hun er ikke sikker på hva det er, men venter gjør hun allikevel. Etterhvert krysses hennes vei av Francis Drake, en ung soldat som fortsatt prøver å heles etter andre verdenskrig, men det er ikke lett for en som har fått hjertet sitt knust.

The tide was out. She could smell the saltmud, her favourite smell, the smell, she believed, of her blood.

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten.

signatur2