Browsing Category

Bøker lest i 2018

Bokomtale, Bøker lest i 2018

Bøker lest i 2018 #2 «Ekte fotballfruer 4, Elin» av Hege Norman-Stormbringer

29. januar 2018

elinektefotball

Elin har en sønn som ikke tåler iskrem, og en mann som ikke vil ha henne. Hun har et perfekt ytre og er både den mest treningsvillige og sprekeste dama på fotballaget. Elin drikker aldri midt i uka og gjør aldri noe galt. Men hun overrasker alle, og ikke minst seg selv, når hun flytter til seters for å gjøre seg fet og blid etter samlivsbruddet med Gunnar. Kanskje perfekt ikke var det perfekt livet likevel?

I denne fjerde boken om de ekte fotballfruene er det Elin som har det største fokuset. Alle kjenner henne som den ordentlige og pertentlige som alltid har alt på stell, men overrasker både dem rundt seg og oss lesere med å ta en rekke utradisjonelle avgjørelser. Hvem hadde trodd at Elin kunne være både flammende og lidenskapelig?

Jeg er stor fan av de herlige fotballfruene og fryder meg over alle sprellene de gjør både på og utenfor fotballbanen.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke Forlag.

signatur2

Bokomtale, Bøker lest i 2018

Bøker lest i 2018 #1 «Mannen som jaget sin egen skygge» av David Lagercrantz

16. januar 2018

mannen-som-jaget-sin-egen-skygge

Lisbeth Salander i fengsel! Lisbeth Salander soner en kortere straff i et kvinnefengsel og gjør alt for å holde seg unna de interne konfliktene mellom fangene. Men når Benito, fengselets gjengleder og verste innsatte, gang på gang mishandler en ung kvinne fra Bangladesh, går Lisbeth imellom og stopper henne. Benitos posisjon i fengselet svekkes, og hun gjør alt for å hevnes. Lisbeth får besøk av Holger Palmgren. Han har fått tak i dokumenter som kaster et nytt lys over myndighetenes overgrep mot henne da hun var barn. Hun ber Mikael Blomkvist om hjelp med etterforskningen. Sporene leder til en svært rik finansmann, Leo Mannheimer. Hva har Lisbeths barndom med denne rike finansmannen å gjøre? Og hvordan skal Lisbeth håndtere de økende truslene fra Benito og gjengen hennes? I den femte Millennium-boken, Mannen som jaget sin egen skygge, gjør Lisbeth Salander opp med barndommen sin.

«Mannen som jaget sin egen skygge» er den første boken jeg har lest i år. Jeg elsket bøkene de tre bøkene i Millenniumstrilogien som ble skrevet av Stieg Larsson, og ble positivt overrasket over «Det som ikke dreper oss» som var oppfølgeren David Lagercrantz skrev. Det ante meg at det kom til å komme en bok til, og var veldig spent på om forfatteren kom til å levere til forventningene denne gangen.

Selv om boken var helt ok lesning, ble jeg ikke helt overbevist. Jeg syns det var vanskelig å finne den røde tråden i boken fordi det var så mange historier som skulle fortelles. Jeg skulle også ønske at boken handlet mer om Lisbeth Salander og hennes tanker og oppfatninger om det som skjer.

Boken har jeg kjøpt på Ark Bokhandel i Brønnøysund, og skulle det komme flere bøker om Lisbeth Salander skal jeg selvfølgelig lese dem også!

signatur2