Browsing Category

Bøker lest i 2016

Bokomtale, Bøker lest i 2016, Oppsummering

Oppsummering – og et aldri så lite jubileum ☆

28. desember 2016

fullsizerender-24

Her kommer et lite oppsummeringsinnlegg på tampen av 2016, som jeg regner med har vært både merkelig og innholdsrikt for oss alle.

Jeg har lest ferdig «Kongstanken» av Tor Bomann-Larsen, som handler om hvordan Kong Haakon og Dronning Maud ble nettopp konge og dronning i Norge i 1905. I begynnelsen var det en liten utfordring å lese den, med alle navn, årstall, familierelasjoner og kriger som også er en viktig del av historien. Men etterhvert fikk jeg taket på det, og ble helt oppslukt av den nydelige kjærligheten som oppsto mellom Carl (som Haakon egentlig het) og Maud.

Til frokosten i dag leste jeg også ferdig «The Heir» av Kiera Cass, som er en oppfølger til den utrolig populære «Eliteserien», og her treffer vi Eadlyn som en dag kommer til å ta over som dronning av Illéa. Men før det kan skje må hun også gjennom en Utvelgelse, og innerst inne er hun ikke særlig villig. Boken er ikke oversatt til norsk enda, så jeg har lest den på engelsk. Jeg har storkost meg med å lese den, og liker veldig godt konseptet der Hunger Games møter Ungkaren i et fargesprakende og glamorøst eventyr.

Dette er nok den siste boken jeg rekker over i 2016, og jeg har tilsammen lest 49 bøker. 52 bøker var målet, men dengang ei… Så antallet bøker får stå som mål for det nye året også!

Jeg gleder meg til å fortsette bloggingen i 2017, kan jo ikke gi meg nå som bokbobla går inn i sitt åttende år. I går hadde vi nemlig 7 års jubileum, og her kan du lese det aller første innlegget jeg la ut :)

Ha en fortsatt god julefeiring, jeg håper du har fått alle bøkene du ønsket deg til jul ;)

signatur2

Bokomtale, Bøker lest i 2016

Deilige desember ♥

1. desember 2016

Første desember allerede, dette året har gått så utrolig fort!! Og dette året er nok det året jeg har blogget minst, siden jeg skrev mitt første innlegg tredje juledag 2009. Tenk at det er 7 år siden..helt utrolig ♥ Denne bokbloggen har gitt meg så utrolig mye glede, at jeg er ikke villig til å gi den opp enda, selv om det blir lengre og lengre mellom innleggene. To jobber, familie, venner, hus og hjem tar mye tid, og jeg leser ikke så mye som jeg gjorde tidligere. Men jeg håper og tror at det ordner seg med blogg-og leseglede etterhvert :)

I dag våknet vi til ørlitegranne snø på bakken og adventskalendre som bare ventet på å bli åpnet. Det er så utrolig mye å glede seg til disse desemberdagene, og jeg regner med at tiden går fort frem til julaften. Siden sist har jeg faktisk rukket å lese en del bøker, og her kommer en liten oppsummering.

calendar3

I bok nummer tre om Mia som jobber som eskorte for å betale farens spillegjeld, er hun både med i en musikkvideo sammen med rapperen Latin Lov-ah, hun fremstår som den forsvunnede søsteren til styrtrike Maxwell Cunningham og hun reiser hjem til Las Vegas for å være sammen med sin døende far. Jeg syns at denne boken har mere handling enn de forrige bøkene, de erotiske innslagene er tonet ned og jeg syns dette er den beste boken så langt. Boken fikk jeg som leseeksemplar på jobb.

theletter

Tina Craig longs to escape her violent husband. She works all the hours God sends to save up enough money to leave him, also volunteering in a charity shop to avoid her unhappy home. Whilst going through the pockets of a second-hand suit, she comes across an old letter, the envelope firmly sealed and unfranked. Tina opens the letter and reads it – a decision that will alter the course of her life for ever…Billy Stirling knows he has been a fool, but hopes he can put things right. On 4th September 1939 he sits down to write the letter he hopes will change his future. It does – in more ways than he can ever imagine…

Denne boken leste jeg som eBok, og den er bare helt fantastisk. Nydelig, hjerteskjærende og knakende bra. Handlingen skjer på syttitallet, og vi får også tilbakeblikk tredve år tilbake. Dette er flettet sammen på en mesterlig måte, og det er ikke vanskelig å skille de to tidsepokene i det hele tatt. En av de beste bøkene jeg har lest i år.

hviskeren

«Hviskeren» av Karin Fossum har vi hatt som bok i lesesirkelen jeg er med i. I går hadde vi møte og det var med stor begeistring vi diskuterte nok en innertier fra Fossum. I denne boken møter vi Ragna Riegel som jobber på Europris og bor alene i barndomshjemmet. Hun liker å leve innenfor stramme rammer, men plutselig skjer det noe som ryster hele hennes verden. Hun får et brev i posten der hun blir truet på livet. Fossum har en helt spesiell måte å skrive på, og mens vi leste denne boken snek uhyggen seg sakte men sikkert innpå oss. Og det liker vi!

I tillegg til disse tre bøkene har jeg iløpet av høsten også lest en del seriebøker. Bok nummer 6 i serien «Hjertets røst» og bok nummer 4 og fem i «Kristiania»-serien. Det betyr at jeg alt i alt har lest 47 bøker hittil i år. Klarer jeg målet mitt på 52 bøker?

Ha en flott desember og førjulstid :)

signatur2

Bokpakke, Bøker lest i 2016

Bøker lest i oktober

29. oktober 2016

Oktober er snart på hell, og jeg har tatt en liten oppsumering over bøkene jeg har lest denne måneden. Det har dessverre vært lite blogging, og jeg trodde ikke jeg hadde fått lest så mye heller. Men alt i alt er jeg godt fornøyd med de tre bøkene jeg har fått lest.

paktens-voktere-1

Bjørn Beltø er tilbake! Tom Egelands anti-helt fra den internasjonale bestselgeren Sirkelens ende står overfor et 3500 år gammelt mysterium som vil forandre ikke bare bibelhistorien, men også verdenshistorien.
Et eldgammelt manuskript blir funnet på Island. For Beltø begynner en verdensomspennende jakt på pergamenter, kodetekster og runerebuser. Vantro avdekker han at et egyptisk gravkammer ble plyndret av norske vikinger anført av Olav den hellige. De tok med seg en mumie, en skatt og et papyrusmanuskript. Et brorskap av norrøne voktere klarer i 500 år å skjule hemmeligheten før gåten blir glemt. Fram til vår tid.
Men Bjørn Beltø leter ikke alene. Og etter som hans forfølgere tar innpå, blir han stadig mer panisk.
I Paktens voktere blir norrøn, egyptisk og hebraisk mytologi vevet sammen med gammeltestamentlige myter, og alt munner ut i et forrykende klimaks.

 
Spennende og fartsfylt bok om arkeologen Bjørn Beltø. Jeg liker godt humoren i bokserien og det at man aldri aner hva som lurer rundt neste sving. Denne boken har jeg lånt på biblioteket, og ser frem til å lese neste bok i serien.
denene
Utvelgelsen endret livet til 35 jenter for alltid. Nå er tiden inne for å krone vinneren. America trodde aldri hun skulle ha en mulighet til å vinne verken kronen eller prins Maxons hjerte. Men når konkurransen nærmer seg slutten og trusselen utenfor slottsmurene stadig vokser, innser hun hvor mye hun har å miste – og hvor hardt hun må kjempe for å få den fremtiden hun ønsker seg. Den ene er tredje bok i Kiera Cass’ spennende og romantiske serie «The Selection», som topper bestselgerlistene verden over.
Endelig kom bok nummer tre i serien om America og hennes vei mot å vinne prins Maxons hjerte. Jeg har falt fullstendig for denne serien som for meg er Hunger Games møter Ungkaren. Boken er fargerik, morsom og spennende og hvis ikke resten av bokserien blir oversatt til norsk kommer jeg garantert til å lese den på engelsk. Boken har jeg kjøpt på Ark i Brønnøysund.
jojo-moyes-paris-for-en-193x300
Nell er 26 år og har aldri vært i Paris. Hun har heller aldri vært på ferie med kjæresten sin før, og hun er ikke akkurat kjent som den eventyrlystne typen. Men når kjæresten må avlyse deres lenge planlagte helgetur i siste sekund, får hun sjansen til å motbevise alle. Alene i Paris møter Nell sin rake motsetning i servitøren Fabien og hans bekymringsløse venner. Kan det som startet som tidenes bomtur vise seg å bli den mest spennende helgen i Nells liv?
 Det var mange som ble hoppende glade da det ble kjent at en ny bok fra Jojo Moyes var på trappene, deriblant jeg. Boken om Nell som må reise alene til Paris er koselig og supersøt, og jeg koste meg da jeg leste den. Men jeg kan ikke komme utenom at det føles som litt lureri å gi ut det som for meg er en novelle, som en hel bok. Alle tegningene og de blanke sidene mellom hvert kapittel imponerte meg ikke.
Boken har jeg fått som leseeksemplar på Ark i Brønnøysund der jeg jobber.
Med disse tre bøkene lest i oktober er jeg nå oppe i 40 leste bøker i år.
Ha en fin lørdag ❤
signatur2
Bokomtale, Bøker lest i 2016

«Lars er LOL» av Iben Akerlie

6. september 2016

lars-er-lol

«Lars er lol» er debutboken til skuespilleren Iben Akerlie, og den har tatt både meg og mange andre med storm. Den er velskrevet og hjertegod og tar for seg mange viktige temaer på en gang; både nettmobbing, dårlig selvtillit og hvor vanskelig det er å føle seg annerledes. I denne boken møter vi Amanda som så gjerne vil være med i den populære gjengen, og Lars som begynner på ny skole og har Downs Syndrom.

Forfatteren har en fantastisk måte å skrive på. Jeg kjenner meg veldig igjen i mange ting, og boken fikk meg til å både gråte og le. Jeg ble kanskje ekstra berørt av bokens tema fordi jeg selv vokste opp med en onkel med Downs Syndrom, og den fikk meg til å reflektere over hvilke utfordringer han møtte som barn og ungdom kontra de utfordringene Lars møter i boken.

Denne bokperlen kommer garantert til å være blant de ti beste bøkene jeg leser i år, og jeg håper at så mange så mulig får glede av den. Nå håper jeg på mange flere bøker av Iben Akerlie.

«Lars er LOL» fikk jeg som leseeksemplar på Ark Bokhandel der jeg jobber, og er den 36 boken jeg leser i år. Om du har lyst til å vite litt mer om hvordan det var å vokse opp med en onkel med Downs syndrom, kan du lese her.

signatur2

Bokomtale, Bøker lest i 2016

«Perlehviskeren» av Cathrine Wilhelmsen

25. august 2016

perleh

Julius sitter på rommet sitt og prøver å huske hva pappa nettopp har fortalt ham, noe som er veldig trist. Julius er lei seg og redd, og da pleier det å hjelpe å tegne. Men fargeblyantene hans virker ikke. De vil ikke avgi noen farger. En underlig jente ved navn So dukker opp i en liten glasskule Julius nettopp har fått til jul. Hun tar Julius og kosedyret Pappus med på en forunderlig og eventyrlig reise inn i glasskulen. De skal finne fargekreftene som har forlatt fargeblyantene, og Julius må huske hva det er pappa har fortalt ham. Skremmende og fantastiske ting skjer, og Julius må gjennom flere prøvelser underveis. Finner han fargekreftene? Og kommer han til å huske hva pappa sa?

I sommer har jeg lest «Perlehviskeren» av Cathrine Wilhelmsen, en nydelig bok om det alvorlige temaet skilsmisse. Med de vakreste illustrasjoner av Petter Winther tar forfatteren oss med på en spennende reise sammen med Julius og kosedyret Pappus for å finne de forsvunnede fargekreftene. Boken er rørende, spennende og passer for både store og små. 

De fleste skilsmisser er vonde, både for barna og de voksne, men på en herlig måte forteller boken oss at selv om det vi er vant til plutselig forandrer seg, så blir det bra til slutt.

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra forfatteren og er den 35 boken jeg har lest i år.

signatur2

Bøker lest i 2016

På tide å blogge litt igjen :)

18. august 2016

Nå er sommeren på hell, og etter en travel – men flott – sommer kjenner jeg at bloggelysten nå er tilbake. Jeg har hatt helt og fullt pause fra mac´en siden første juni, og jeg kjenner at det har gjort meg godt. Leselysten er igjen på topp etter å ha lest mange gode bøker i sommer. Rart det der, i grunn, at jo mer jeg blogger jo mindre blir leselysten…Håper jeg klarer å finne den perfekte balansen denne gangen, slik at jeg får det beste ut av begge deler.

Da jeg tok sommerferie hadde jeg lest 20 bøker, og var veldig fornøyd med det. Nå er antallet oppe i 33 og jeg føler meg absolutt i rute til å nå målet mitt på 52 stk i år.

Her er en oversikt over bøkene jeg har lest iløpet av sommeren:

lola-og-gutten-i-nabohusetkristiania3hjertetsrøst3 hjertetsrøst4calendar-girl-forfortarkitektens-lareguttelitennew-york-hemmeligheter bror-din-pa-prarien lykkejegerenutstøttkurerencalendar-girl-begjart

«Bror din på Prærien», «Lykkejegeren» og «Selection Elite» er de tre bøkene jeg har likt aller best.

Nå ser jeg frem til høsten med litt ruskevær, sofakrok og en hel stabel med uleste bøker :)

signatur2

Bøker lest i 2016

Sommerpause :)

1. juni 2016

Nå tar Bokbobla sommerpause, men jeg er fortsatt å finne på Instagram der jeg kommer til å legge ut små omtaler av bøkene jeg leser. Der finner du meg som anettedragonfly.

Her er en oversikt over bøkene jeg har lest hittil i år:

2016

1. «Stormens søster» av Lucinda Riley.

2. «Fangirl» av Rainbow Rowell.

3. «Farlig farvann» av Viveca Sten.

4. «Hjertets røst – Det nye livet» av Sigrid Lunde.

5. «Jeg lar deg gå» av Clare Mackintosh.

6. «Et stille umerkelig drap» av Kaaberbøl & Friis.

7. «Høytleseren på 06.27-toget» av Jean-Paul Didierlaurent.

8. «Washingtondekretet» av Jussi Adler-Olsen.

9. «Ved vannkanten» av Sara Gruen.

10. «Kristiania – Oda fra Pipervika» av Katrine Wessel-Aas.

11. «Ildmannen» av Torkild Damhaug.

12. «Hjertets røst – Et umulig valg» av Sigrid Lunde.

13. «Explosive Eighteen» av Janet Evanovich.

14. «Fanget» av Lilja Sigurdardottir.

15. «De urolige» av Linn Ullmann.

16. «The Selection» av Kiera Cass.

17. «Kristiania – Maskefall» av Katrine Wessel-Aas.

18. «A thousand Boy Kisses» av Tillie Cole.

19. «Historier jeg bare forteller mine venner» av Rob Lowe.

20. «Ørnens skygge» av Egil Foss Iversen.

signatur2

Bokomtale, Bøker lest i 2016

«Ørnens skygge» av Egil Foss Iversen

18. mai 2016

ørnen

1945: I krigens siste dager fullfører nordmannen og nazisten Hermann Foss et siste oppdrag for den tyske overkommandoen. Det går ut på å skjule store deler av tyskernes gullforråd, kunstskatter og en dødelig gass på et hemmelig sted i Norge. Samtidig forsvinner femti russiske krigsfanger fra Stalag 330 i Alta og ytterligere fem fanger fra en arbeidsleir utenfor Lillehammer. I kaoset rundt kapituleringen går all informasjon om skjulestedet tapt. 65 år senere dør Hermann Foss, den siste som vet hvor alt ligger gjemt. Historieprofessor Thor Foss er den gamle mannens eneste gjenlevende slektning og må dra til Stavanger for å tømme dødsboet. Der finner han de første tegnene til at hans onkel kan ha stått bak en av norgeshistoriens verste forbrytelser. Motvillig blir Thor Foss dratt inn i en kamp på liv og død der løsningen ligger skjult i koder og gåter. Det blir et kappløp der ingen midler skys, mellom grådige norske etterkommere og en lyssky gruppe nazister som har startet jakten på de svimlende verdiene og den dødelige gassen.

Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har bitt meg merke i denne boken og forfatteren før, for dette har virkelig vært en av årets beste leseopplevelser så langt. Boken er velskrevet med et utrolig spennende plot som blant annet får meg til å tenke på Tom Egelands bøker. Hovedpersonen Thor Foss er både sympatisk og troverdig, selv om han iløpet av boken opplever ting som overgår de flestes fantasi, og etterhvert tar det hele en vending jeg ikke helt forutså. Jeg må innrømme at jeg liker godt bøker der avslutningen ikke er helt A4 og det får meg til å bli ordentlig nysgjerrig på forfatterens neste bok; en oppfølger som kommer senere i år.

I frykt for å spoile deler av handlingen stopper jeg her, og anbefaler heller boken på det varmeste.

Boken har jeg fått tilsendt fra forfatteren med lovnad om en 100 % ærlig bokomtale som gjengjeld, og er den 20 boken jeg leser i år.

signatur2

Bokomtale, Bøker lest i 2016

«Fanget» av Lilja Sigurdardottir

31. mars 2016

fanget

Sonja er en enslig mor på 31 år som har forlatt sin mann til fordel for en kvinne, Agla. I skyggen av finanskrisen på Island sliter Sonja med å få endene til å møtes slik at hun kan få tilbake omsorgen for sønnen Tomas, som bor hos faren. I et desperat og lite gjennomtenkt forsøk på å skaffe penger, lar Sonja seg overtale til å smugle kokain inn til Island. En eldre og erfaren toller på Keflavik flyplass fatter imidlertid interesse for den velkledde forretningskvinnen som han stadig ser ankomme fra utlandet. Mens Sonja pønsker ut kreative metoder for å smugle sine forbudte varer gjennom tollen, graver hennes elskerinne Agla seg stadig dypere ned i løgn og fortielse for å skjule sin delaktighet i bankskandalen som har drevet Island til konkursens rand. Agla er en tidligere kollega av Sonjas eks-mann, som også bærer på mørke hemmeligheter. Dermed er scenen satt for et dramatisk trekantforhold og et ulidelig spennende kappløp mot både påtalemyndighetens etterforskere og de kriminelle bakmennene.

I påsken leste jeg denne boken, og det må absolutt være den beste boken jeg har lest hittil i år. Utrolig spennende med godt driv og karakterer som på hvert sitt vis sliter med konsekvensene av valg de har tatt tidligere i livet. Her er det ikke lett å bestemme seg for hvem som er good guys og hvem som er bad guys, og det liker jeg veldig godt. Boken tar også et par uforutsette vendinger, som i allefall overrasket meg, og jeg ble ,som hovedpersonen Sonja, rett og slett fanget!

Boken har jeg fått som leseeksemplar fra Font Forlag og er den fjortende boken jeg leser i år.

signatur2